Plnené batáty s fazuľou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 2 Celkový čas: 45 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
plnené batáty s fazuľou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Plnené batáty s fazuľou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 10 mins Čas varenia 35 mins Celkový čas 45 min
Teplota prípravy: 200  C Porcie: 2 Kalórie: cca 350 kcal

Popis

Vôňa sladkých batátov, ktoré sa pomaly pečú v teplovzdušnej fritéze, naplní kuchyňu teplom a očakávaním. Ich šupka sa jemne chrumkavo zatiahne, zatiaľ čo vnútro zostáva mäkké, krémové a plné prirodzenej sladkosti. A práve v tejto sladkosti sa ukrýva dokonalý kontrast – pikantná, korenistá fazuľová plnka, ktorá rozprúdi chuťové bunky.

Červená fazuľa, jemne orestovaná s cibuľkou, cesnakom a údenou paprikou, vytvára s batátmi harmonickú dvojicu. Každé sústo je ako objatie – teplé, sýte, výživné. A keď sa na vrch pridá trocha čerstvého koriandra, kvapka limetky či lyžička kyslej smotany, jedlo sa mení na zážitok.

Ingrediencie

Postup na: Plnené batáty s fazuľou v teplovzdušnej fritéze

  1. Bataty dôkladne umy a prepichni vidličkou. Potri ich olejom a daj do fritézy na 200 °C na 35–40 minút, kým nezmäknú.

  1. Medzitým priprav plnku: na panvici orestuj cibuľu a cesnak, pridaj fazuľu, paradajkový pretlak, koreniny a krátko podus.

  1. Upečené bataty rozrež pozdĺžne, jemne roztvor a lyžicou vydlab trochu dužiny.

  1. Naplň ich fazuľovou zmesou, môžeš pridať aj kukuricu či špenát.

  1. Vráť do fritézy na 5 minút, aby sa chute prepojili.

  1. Podávaj s jarnou cibuľkou, kyslou smotanou alebo avokádovým dipom.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fritezy, šťavnaté mäso, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, varenie v teplovzdusnej friteze, chrumkave jedla, pečenie v teplovzdušnej fritéze, slovenská kuchyňa, lángoše, zdravé lángoše, lángoše bez oleja, mini lángoše, rýchle lángoše

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)