🍖 Chrumkavé BBQ bravčové rebrá z teplovzdušnej fritézy (video recept)

Celkový čas: 40 min
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🍖 Chrumkavé BBQ bravčové rebrá z teplovzdušnej fritézy (video recept)

ℹ️ O recepte:

Tieto baby back rebrá z teplovzdušnej fritézy sú neuveriteľne šťavnaté, s dokonalou karamelizovanou BBQ kôrkou. Kombinácia papriky, cesnaku, cukru a čili vytvára autentickú chuť grilovaných rebier – bez nutnosti grilu či rúry.
Vďaka cirkulácii horúceho vzduchu sa rebrá rýchlo prepečú, tuk sa pekne rozpustí a BBQ omáčka vytvorí lesklú glazúru. Ideálne na víkendové varenie alebo rýchlu grilovačku bez dymu.

pecene rebierka
0 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 10 mins Čas varenia 30 mins Celkový čas 40 min Teplota prípravy: 195  C Kalórie: cca 540 kcal porcia

Ingrediencie

Postup:

  1. Príprava mäsa:
    Odstráň blanu z vnútornej strany rebier (silverskin) – zabezpečíš tým, že mäso bude jemné.
    Nakráj rebrá na 2–3 časti, aby sa vošli do košíka fritézy.

  1. Koreniaca zmes:
    Zmiešaj papriku, cesnak, soľ, cukor, čili a korenie. Touto zmesou dôkladne potri rebrá z oboch strán.

  1. Predhriatie:
    Predhrej teplovzdušnú fritézu na 195 °C (380 °F).

  1. Pečenie v teplovzdušnej fritéze:

    Vlož rebrá mäsom nadol a peč 15–27 minút, v polovici otoč.
    Potom potri BBQ omáčkou a dopeč ešte 5 minút, kým omáčka nezačne karamelizovať.

  1. Pečenie v rúre - alternatíva

    Predhrej rúru na 190 °C. Rebrá peč prikryté 45 minút, potom odkry, potri BBQ omáčkou a dopeč 10–15 minút, kým sa glazúra nespevní.

  1. Odpočinok:
    Rebrá nechaj po upečení odpočívať 5–10 minút, aby mäso zostalo šťavnaté.

Tip:

    • Odstránenie blany je základ – inak zostane mäso tvrdé.

    • Pre pikantnejšiu chuť pridaj údenú papriku alebo kajenské korenie.

    • Po odpočinku mäso ľahko oddeľ od kosti – vtedy vieš, že je hotové.

    • BBQ omáčku môžeš nahradiť medovo-horčicovou pre jemnejšiu verziu.

  1. zdroj:https://www.youtube.com/@EverydayFamilyCooking
  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: air fryer ribs, bravčové rebrá, BBQ fritéza, recept bez oleja, mäso v teplovzdušnej fritéze, rýchly obed, americká kuchyňa, víkendové varenie

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)