
Horúce sendviče s tuniakom v teplovzdušnej fritéze
Postup
-
Príprava tuniaka. Scedíme tuniaka z konzervy a vložíme ho do misky. Vidličkou ho rozdrvíme na jemnejšiu konzistenciu.
-
Cibuľová chuť. Jarnú cibuľku nakrájame na tenké plátky a pridáme k tuniakovi.
-
Dochutenie. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme balzamikový ocot, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
-
Príprava chleba. Na dosku na krájanie položíme 8 plátkov sendvičového chleba.
-
Maslový základ. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a rozotrieme na 4 plátky chleba.
-
Plnenie sendvičov. Maslové plátky otočíme natretou stranou nadol. Na nenatretú stranu rovnomerne rozotrieme tuniakový šalát.
-
Sýrová vrstva. Posypeme ho bohatou vrstvou nastrúhaného čedaru, aby sa pekne roztopil.
-
Zatvorenie sendviča. Položíme zvyšné 4 plátky chleba na vrch a potrieme ich rozpusteným maslom.
-
Pečenie. Sendviče uložíme na podnos a pečieme pri 200 °C v režime MANUAL približne 5 minút, kým sú krásne zlatisté a chrumkavé.
-
Servírovanie. Podávame horúce so zeleným šalátom, ktorý dodá sviežosť a vyváženú chuť.
Tip
-
-
Krehký toast. Ak chceš sendviče ešte chrumkavejšie, môžeš použiť kváskový chlieb alebo ciabattu namiesto klasického sendvičového chleba. Dodajú skvelú textúru a výraznejšiu chuť.
-
Bylinkové maslo. Namiesto obyčajného masla vyskúšaj zmiešať rozpustené maslo s nadrobno nasekaným cesnakom a čerstvými bylinkami (pažítka, petržlen alebo tymian). Natri ho na chlieb pre extra aromatický zážitok.
-
Šťavnatý doplnok. Pridaj plátky paradajky alebo nakladanú uhorku medzi tuniakovú zmes a syr, aby boli sendviče ešte sviežejšie a šťavnatejšie.
-
Pikantný nádych. Ak máš rád mierne štipľavé chute, pridaj pár kvapiek sriracha omáčky alebo trochu dijonskej horčice do tuniakovej zmesi.
-