Zemiakový gratin v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Zemiakový gratin v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Zemiakový gratin v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 25 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Zemiakový gratin je ikonické francúzske jedlo, ktoré oslavuje dokonalú kombináciu zemiakov, smotany a syra. Tento pokrm je známy svojou bohatou chuťou, krémovou konzistenciou a chrumkavou zlatistou vrstvou na vrchu, ktorá robí z gratinu skutočný zážitok.

Ingrediencie

Postup na zemiakový gratin

  1. Rozohrejte teplovzdušńu fritézu na 200 °C. Zemiaky nakrájajte
    na tenké plátky. Zmiešajte mlieko a smotanu v miske
    a pridajte soľ, korenie a muškát. Prelejte plátky
    zemiakov touto zmesou.

  1. Zemiakové plátky rovnomerne poukladajte do malej panvice a zalejte ich zvyškom smotanovej zmesi z misky, aby sa krásne prepojili všetky chute. Na vrch zemiakov nasypte rovnomernú vrstvu syra, ktorý sa pri pečení dokonale roztopí a vytvorí lahodnú zlatistú krustu.

    Panvicu umiestnite do koša teplovzdušnej fritézy a vložte ju do predhriatej fritézy. Nastavte časovač na 15 minút a nechajte gratin piecť, kým nebude mať peknú zlatistú a chrumkavú vrstvu. Tento pokrm určite rozžiari váš stôl!  Prajem vám skvelú chuť a úspech pri príprave!

TIP

  1. Ak chceš dosiahnuť extra krémovú konzistenciu, použij kombináciu smotany a syra s vysokým obsahom tuku – napríklad parmezán alebo čedar. Tieto druhy syra dodajú gratinu intenzívnejšiu chuť a krásne ho zahustia.

    👉 Bonusový tip: Pred pečením môžeš zemiaky predvariť 5 minút v horúcej vode – pomôže to skrátiť čas pečenia a zabezpečí, že budú dokonale mäkké a krémové.

Kľúčové slová: Zemiakový gratin, zemiaky, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)