Zemiakovo-syrové krokety v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 22 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Zemiakovo-syrové krokety v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Zemiakovo-syrové krokety v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 10 mins Čas varenia 12 mins Celkový čas 22 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Zemiakovo-syrové krokety sú lahodné a chrumkavé pochúťky, ktoré kombinujú jemnosť zemiakov a bohatú chuť syra. Sú ideálne ako príloha k hlavnému jedlu alebo ako chutný snack na oslavy a večierky. Stačí ich obaliť v strúhanke a upiecť, aby získali krásnu zlatistú farbu.

Ingrediencie

Postup na Zemiakovo syrové krokety

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame nadrobno a uvaríme v slanej vode

  1. Po uvarení zemiakov dôkladne zlejeme vodu a popučíme ich vidličkou alebo „pučidlom“ na pyré, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu. Do zemiakov pridáme maslo, ktoré sa krásne spojí s pyré a dodá mu lahodnú chuť. Dôkladne premiešame a necháme mierne vychladnúť, aby bolo pyré pripravené na servírovanie.

  1. Nakrájajte syr na rovnomerné kocky s hranou približne 1,5 cm, aby mali konzistentnú veľkosť. Tento krok zaručí rovnomerné spracovanie syra pri ďalšom varení alebo pečení.

  1. Do vlažných zemiakov pridáme múku a vajce. Vymiešame v hladké zemiakové cesto.

  1. Ak je veľmi lepivé, pridáme ešte trochu múky, alebo si oplachujeme ruky v studenej vode a rýchlo s ním pracujeme.

  1. Z cesta odoberáme približne za polievkovú lyžicu, do stredu vložíme syr a tvarujeme guľaté kroketky.

  1. Strúhanku zmiešajte s 2 lyžicami oleja, aby získala jemne ochutenú textúru, ideálnu na obaľovanie kroketiek. Kroketky starostlivo obaľte v tejto zmesi tak, aby boli rovnomerne pokryté. Predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C a pečte kroketky dozlatista, čo zvyčajne trvá približne 15–20 minút, v závislosti od veľkosti kroketiek.

    Verím, že tento proces prinesie chrumkavý, lahodný výsledok, ktorý si všetci pochutnáte. Prajem skvelú prípravu a dobrú chuť! 😊🧆✨

Tip

  1. Ak chceš krokety ešte chrumkavejšie, môžeš do strúhanky pridať trochu nastrúhaného parmezánu – dodá im jemnú orieškovú chuť a krásne zlatistú kôrku. Ak chceš experimentovať, vyskúšaj pridať do zemiakového cesta trochu nadrobno nasekanej pažítky alebo cesnaku – získajú skvelú arómu a výnimočnú chuť.

    Servíruj ich s jemným cesnakovým dipom alebo brusnicovou omáčkou, čím posunieš zážitok ešte o úroveň vyššie. Chrumkavé, voňavé a dokonale vyvážené!

Kľúčové slová: Zemiakovo-syrové krokety, Recepty do teplovzdušnej fritézy
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)