
Zemiakové krokety v teplovzdušnej fritéze
Popis
Zemiakové krokety sú klasická pochúťka, ktorá spája jednoduchosť zemiakov s chrumkavou lahodnou kôrkou. Pripravené zo zemiakového pyré, vajec, masla a obalené v strúhanke sú ideálnym doplnkom k hlavnému jedlu alebo ako samostatné občerstvenie.
Tieto krokety môžete smažiť na oleji alebo piecť v rúre – v oboch prípadoch dosiahnete chutný zlatistý vzhľad a jemnú vnútornú štruktúru. Okrem klasickej verzie sa často dochucujú syrom, bylinkami či koreninami, ktoré dodajú pokrmu nový rozmer.
Ingrediencie
Postup na zemiakové krokety
-
Uvarené zemiaky vložte do misky a roztlačte ich vidličkou na jemnú konzistenciu. Pridajte roztopené maslo, žĺtok a štipku muškátového orecha. Ochuťte podľa chuti a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla hladká zmes.
-
Zo zemiakovej náplne vytvarujte rovnomerné guľky medzi rukami alebo dvoma lyžicami. Odložte bokom.
-
Na obaľovanie si pripravte tri taniere. Do prvého nasypte múku. V druhom rozšľahajte vajcia spolu s olejom, štipkou soli a korením, aby vznikla hladká zmes. Do tretieho taniera nas
-
Každú guľôčku obaľte v múke, namočte do rozšľahaného vajíčka a nakoniec obaľte v strúhanke.
-
Vložte ich do teplovzdušnej fritézy s podložkou. Spustite proces smaženia.
-
Po dokončení si môžete krokety ihneď vychutnať.
Tip
-
Neváhajte obmieňať korenie do zemiakovej náplne, napríklad s čerstvými bylinkami, alebo cajunským korením. Prajeme vám dobrú chuť!