Zapekaný baklažán v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 33 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Zapekaný baklažán v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Zapekaný baklažán v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 18 mins Celkový čas 33 min
Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 230 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Tento zapekaný baklažán je ľahký, voňavý a ideálny ako hlavné vegetariánske jedlo či príloha. Kombinácia paradajkovej omáčky, syra a aromatických byliniek vytvára chuť Stredomoria priamo u vás doma. Recept je rýchly, jednoduchý a vďaka teplovzdušnej fritéze krásne prepečený so zlatistou krustou bez nadbytočného oleja.

Ingrediencie

Postup na: Zapekaný baklažán v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava baklažánu: Umy baklažán a nakrájaj ho na plátky hrubé asi 1 cm. Jemne osol a nechaj 10 minút odležať, aby pustil prebytočnú vodu a miernu horkosť.

    • 💡 Tip: Osušenie papierovou utierkou pred pečením zlepší chuť aj textúru.

  1. Základ omáčky: Na panvici zohrej olivový olej, pridaj cesnak a krátko opeč. Pridaj paradajkovú omáčku, osoľ, okoreň a nechaj 5 minút prevariť.

  1. Zapekanie: Do zapekacej misky vhodnej do fritézy ulož vrstvu baklažánu, potri ju omáčkou, posyp časťou syra a zopakuj vrstvy.

  1. Pečenie: Vlož misku do fritézy a zapekaj pri 180 °C 18–20 minút, kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistú farbu.

  1. Podávanie:

    Podávaj posypané čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou, ideálne s chrumkavým pečivom alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.

Tip:

  1. Ak chceš ešte sýtejšiu chuť, medzi vrstvy pridaj plátky mozzarelly alebo nastrúhaný parmezán. Pre pikantnejšiu verziu môžeš do omáčky primiešať štipku chilli.

Kľúčové slová: pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)