Pečené kuracie stehná v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 45 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Pečené kuracie stehná v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Pečené kuracie stehná v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 35 mins Celkový čas 45 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Ak chcete upiecť chutné pečené kuracie stehná vo fritéze takmer bez oleja, je dôležité mäso správne pripraviť. Namarinovať mäso zmesou korenia a nechať ho odstáť v chladničke sa odporúča ešte večer predtým ako ho budete fritovať. Podobný výsledok ale dosiahnete aj vtedy, ak to urobíte 30 – 40 minút pred pečením. Položte stehná na varnú plochu teplovzdušnej fritézy. Nastavte teplotu na 180 °C a kurča sa za 30-35 minút upečie do chrumkavej zlatohnedej farby.

Ingrediencie

Postup na pečené kuracie stehná

  1. Pred prípravou kuracích stehien ich potrite dvoma lyžicami oleja na varenie, čo pomôže zachovať šťavnatosť a zvýrazniť chuť. Ak chcete ešte výraznejšiu arómu, pripravte marinádu z oleja a obľúbenej zmesi korenín. Stehná následne umiestnite na varnú plochu teplovzdušnej fritézy. Nastavte teplotu na 180 °C a pečte ich 30–35 minút, kým nedosiahnu nádhernú zlatohnedú farbu a chrumkavú kôrku. Tento jednoduchý postup prinesie špičkový výsledok.

  1. Presne tak! Nastavte teplovzdušnú fritézu na 180 °C a pečte kuracie stehná 30–35 minút, kým nezískajú lákavú zlatohnedú kôrku a krásnu chrumkavosť. Tento postup je osvedčený na docielenie šťavnatého, dokonale prepečeného mäsa. Verím, že výsledok bude lahodný! Prajem vám dobrú chuť.

Tip

  1. Ak chceš ešte šťavnatejšie a aromatickejšie mäso, nechaj stehná odpočívať v marináde aspoň 1 hodinu pred pečením. Ideálne je použiť kombináciu citrónovej šťavy, cesnaku, rozmarínu a olivového oleja, ktoré dodajú mäsu skvelú chuť.

    👉 Bonusový tip: Po upečení nechaj stehná odpočívať 5 minút pred podávaním – šťava sa v mäse krásne rozloží a každé sústo bude ešte lahodnejšie!

Kľúčové slová: Kurča, Pečené kurča
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)