Morčacie prsia plnené špenátom a ricottou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 2 Celkový čas: 47 min
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
0 Pridať k obľúbeným

Morčacie prsia plnené špenátom a ricottou v teplovzdušnej fritéze

Čas prípravy 25 mins Čas varenia 22 mins Celkový čas 47 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 2 Kalórie: cca 380 kcal

Popis

Niektoré jedlá pôsobia ako luxusná reštauračná záležitosť, no pritom ich zvládne pripraviť každý doma. Morčacie prsia plnené špenátom a ricottou sú presne takým pokrmom – elegantné, zdravé a plné jemných chutí, ktoré sa navzájom dokonale dopĺňajú.

Jemné morčacie mäso je ako stvorené na plnenie. V tomto recepte sa spája s krémovou ricottou a sviežim špenátom, ktoré spolu vytvárajú harmonickú náplň – ľahkú, no výživnú. Štipka cesnaku a muškátového orieška dodáva plnke hĺbku, zatiaľ čo olivový olej pomáha vytvoriť zlatistý povrch pri pečení.

Ingrediencie

Postup na: Morčacie prsia plnené špenátom a ricottou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava plnky

    Špenát krátko spar vo vriacej vode (cca 30 sekúnd), potom ho schlaď v studenej vode a dobre odkvapkaj. Nakrájaj ho nadrobno a zmiešaj s ricottou, cesnakom, štipkou muškátového orieška, soľou a korením.

  1. Morčacie prsia

    Prsia rozrež pozdĺžne tak, aby vzniklo „vrecko“ alebo ich naklep na tenší plát. Osoľ a okoreň. Naplň ich špenátovo-ricottovou zmesou a uzavri špáradlami alebo previaž špagátom.

  1. Fritovanie

    Potri mäso olivovým olejom. Vlož do teplovzdušnej fritézy predhriatej na 180 °C a peč cca 18–22 minút, podľa hrúbky mäsa. V polovici času otoč.

  1. Podávanie

    Podávaj s pečenými zemiakmi, zeleninovým pyré alebo sviežim šalátom. Výborne sa hodí aj jogurtový dip s citrónom a bylinkami.

Tip na štavnatosť

  1. Pred plnením mäso jemne potri dijonskou horčicou alebo bazalkovým pestom – dodá mu extra vrstvu chuti a pomôže udržať šťavnatosť počas pečenia.

    ➡️ A ak chceš, aby plnka bola ešte krémovejšia, pridaj do nej lyžicu strúhaného parmezánu – krásne sa roztečie a dodá jemne slaný nádych.

Kľúčové slová: krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)