
Krabie krokety
Popis
Krabie krokety sú ideálne na slávnostné večery, rodinné oslavy alebo ako rýchly snack pre vašich hostí. Ich príprava vás poteší svojou jednoduchosťou a výsledok nadchne svojou lahodnou chuťou.
Ingrediencie
Sruviny na obal
Postups
-
Olivový olej, cibuľu, papriku, korenie a zeler opražiť v malej panvici pri strednej
teplote 4-5 minút. Potom zobrať zo sporáka a nechať vychladiť
-
Vymiešajte strúhanku, olivový olej a soľ na jemnú masu. Dajte strúhankovú masu,
vajíčka a múku na 3 rôzne taniere. Zmiešajte ostatné prísady: krabie mäso, bielky,
majonézu, kyslú smotanu, korenie a zeleninu vo väčšej miske.
-
Rozohrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C. Vyformujte krabie mäso do veľ kosti
golfových loptičiek, vyvaľ kajte v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke,
vyformujte ich pritom na krokety. Vložte do koša, nepreplňte ho. Každý kôš fritujte asi
8 – 10 minút alebo kým krokety nebudú zlatohnedé.