Krabie krokety v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
0 Pridať k obľúbeným

Krabie krokety v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 20 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Krabie krokety sú lahodnou kombináciou jemného krabieho mäsa, krémovej konzistencie a chrumkavej kôrky, ktorá vzniká pri pečení v teplovzdušnej fritéze. Tento spôsob prípravy umožňuje dosiahnuť dokonalú textúru bez nadbytočného oleja, čím sa krokety stávajú zdravšou alternatívou klasického vyprážania.

Tieto chrumkavé krokety sa skvele hodia k citrónovej omáčke, cesnakovému dipu alebo sviežemu šalátu. Môžeš ich dochutiť bylinkami, korením alebo jemným pikantným nádychom, aby si zvýraznil ich prirodzenú chuť.

Ingrediencie

Sruviny na obal

Postup na krabie krokety

  1. Zahrejte malé množstvo olivového oleja na strednú teplotu v malej panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu, papriku, korenie a zeler, potom ich opekajte približne 4–5 minút, aby zmäkli a získali výraznú arómu. Po skončení opraženia odložte panvicu zo sporáka a nechajte zmes vychladnúť.

  1. Vymiešajte strúhanku, olivový olej a soľ na jemnú masu. Dajte strúhankovú masu,
    vajíčka a múku na 3 rôzne taniere. Zmiešajte ostatné prísady: krabie mäso, bielky,
    majonézu, kyslú smotanu, korenie a zeleninu vo väčšej miske.

  1. Predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C, aby ste dosiahli ideálnu teplotu na prípravu krokiet. Krabie mäso vyformujte na veľkosť golfových loptičiek a dôkladne obaľte v múke, potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke, čím získate chrumkavú krustu. Pri tvarovaní sa sústreďte na pevné krokety.

    Vložte ich do koša teplovzdušnej fritézy, dbajte na to, aby košík nebol preplnený – krokety potrebujú dostatok priestoru na rovnomerné fritovanie. Fritujte ich približne 8–10 minút, alebo až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Prajem vám úspešnú prípravu a nech vás výsledok poteší. Dobrú chuť!

Tip

  1. 🔹 Pridaj trochu citrónovej šťavy do zmesi – citrón krásne zvýrazní chuť krabieho mäsa a dodá krokietkám sviežosť.

    🔹 Vyskúšaj jemný dip z jogurtu a cesnaku – grécky jogurt s cesnakom a štipkou citrónovej šťavy vytvorí lahodný doplnok, ktorý skvele doplní chuť krokiet.

    🔹 Použi kombináciu strúhanky a jemne pomletých mandlí – mandľová múka dodá krokietkám jemnú orieškovú chuť a ešte chrumkavejšiu textúru.

    🔹 Dochuti korenie údenou paprikou – ak chceš jemný, dymový nádych, pridaj štipku údenej papriky, ktorá skvele zvýrazní chuť morských plodov.

Kľúčové slová: Krabie krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)