Kačacie kúsky s červenou kapustou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 1 hod 45 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Kačacie kúsky s červenou kapustou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Kačacie kúsky s červenou kapustou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 20 mins Čas varenia 25 mins Čas na odležanie 1 hrs Celkový čas 1 hod 45 min
Teplota prípravy: 200  C Porcie: 4 Kalórie: cca 450 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Kačacie mäso patrí medzi delikatesy našej kuchyne – je šťavnaté, výrazné a pri správnej príprave má nádhernú chrumkavú kožu. V tomto recepte ho pripravíme na menšie kúsky, čo skracuje čas pečenia a zaručí rovnomerné prepečenie. Ako príloha nesmie chýbať tradičná červená kapusta, ktorá svojou sladkokyslou chuťou dokonale ladí s bohatou arómou kačacieho mäsa. V teplovzdušnej fritéze si zachováme chuť aj chrumkavosť, no pripravíme jedlo rýchlejšie a s menším množstvom tuku.

Ingrediencie

Na kapustu

Postup na: Kačacie kúsky s červenou kapustou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava mäsa: Kačacie kúsky umy, osušte a potri zmesou oleja, cesnaku, rasce, papriky, soli a korenia. Nechaj marinovať aspoň 1 hodinu.

  1. Pečenie kačice: Mäso vlož do košíka fritézy a peč pri 180 °C 25–30 minút, podľa veľkosti kúskov. V polovici pečenia premiešaj.

    • 💡 Tip: Pre extra chrumkavú kožu zvýš teplotu na posledných 5 minút na 200 °C.

  1. Kapusta: Na panvici alebo v hrnci osmaž cibuľu na oleji, pridaj cukor a nechaj skaramelizovať. Pridaj nakrájanú kapustu, osol, okoreň a podlej trochou vody. Dus približne 20 minút, potom pridaj jablko a ocot a nechaj prevariť.

  1. Dokončenie: Kačacie kúsky nechaj pár minút odpočívať, kapustu podávaj horúcu.

  1. Podávanie:

    Podávaj tradične s domácimi knedľami alebo len tak s čerstvým chlebom. Pre luxusnejší efekt môžeš pridať brusnicový dip.

Tip:

  1. Ak chceš výraznejšiu chuť mäsa, pridaj do marinády trochu pomarančovej šťavy alebo kôry – krásne zjemní mastnejšiu chuť kačice a prepojí sa s kapustou.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)