Fašírky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 30 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 5]
Fašírky v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Fašírky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 30 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Pripravte sa na fašírky, ktoré vás dostanú! Sú šťavnaté vo vnútri, chrumkavé zvonku a z teplovzdušnej fritézy vychádzajú ako malé mäsové poklady. Žiadna mastná panvica, len rýchla a jednoduchá príprava, po ktorej sa budú domáci oblizovať až za ušami. Perfektné na obed alebo večeru, a ešte k tomu vyzerajú, že ste strávili v kuchyni celý deň – hoci to zvládnete za pár minút! 😎

Ingrediencie

Postup na: Fašírky v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava zmesi

    • V veľkej miske zmiešajte mleté bravčové mäso, vajce, strúhanku (alebo vyžmýkaný rožok), najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, papriku a majorán. Pridajte mlieko (alebo vodu), aby bola zmes vláčna.

    • Rukami poriadne premiešajte, kým sa všetko nespojí do hladkej zmesi. Ak je zmes príliš mokrá, pridajte trochu strúhanky; ak je suchá, kvapku mlieka. Má byť ako dobre tvarovateľné cesto.

  1. Tvarovanie fašírok

    • Zmes rozdeľte na 8–10 rovnakých častí (podľa toho, aké veľké fašírky chcete). Z každej časti vytvarujte guľku a potom ju jemne sploštite na placku hrubú asi 1,5–2 cm – tak sa rovnomerne prepečú.

    • Tip: Navlhčite si ruky vodou, aby sa zmes nelepila. Fašírky majú vyzerať ako malé mäsové placky pripravené na pečenie!

  1. Pečenie

    • Každú fašírku jemne potrite olejom (použite štetec alebo prsty), aby získali zlatistú kôrku.
    • Uložte fašírky do koša fritézy v jednej vrstve, aby sa neprekrývali – potrebujú priestor, aby sa rovnomerne opiekli. Ak sa nezmestia naraz, pečte v dávkach.

    • Pečte pri 180 °C 15–20 minút. Po 8–10 minútach fašírky otočte (pomocou klieští alebo lyžice), aby boli chrumkavé z oboch strán. Sú hotové, keď majú zlatistohnedú kôrku a vnútri sú prepečené (vnútorná teplota by mala byť aspoň 70 °C, ak máte teplomer).

  1. Servírovanie

    • Vyberte fašírky a nechajte ich 2–3 minúty odpočívať – šťavy sa rozložia a budú ešte chutnejšie.

    • Podávajte s domácou zemiakovou kašou, varenými zemiakmi alebo hranolkami z fritézy :) 

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fritezy, šťavnaté mäso, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, chrumkave jedla, fašírky, fašírky v teplovzdušnej fritézy, šťavnaté mäso, pečenie v teplovzdušnej fritéze, slovenská kuchyňa

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)