
Chrumkavé zemiakové štvrtinky
Popis
Chrumkavé zemiakové štvrtinky sú skutočnou pochúťkou, ktorá dokáže potešiť chuťové poháriky každého milovníka zemiakov. Tento pokrm je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj mimoriadne univerzálny – hodí sa k rôznym jedlám alebo aj samostatne, napríklad s dipom.
Ingrediencie
Postup
-
Vydrhnite zemiaky pod tečúcou vodou. Varte
ich asi 40 minút v osolenej vode, kým sa do nich
nedá zapichnúť. Asi 30 minúť nechať úplne ochladiť
v chladničke.
-
Zmiešajte v miske repkový olej, papriku, soľ
a čierne korenie. Vychladené zemiaky pokrájajte
na štvrtiny a obaľte ich v zmesi z oleja a korenia.
Rozohrejte fritézu na 200 °C a polovicu zemiakov
vložte do koša; strana so šupkou by mala byť
obrátená navrch; kôš nepreplňte. Každý kôš fritujte
13 – 15 minút, alebo kým zemiaky nie sú zlatohnedé.