Chrumkavé zemiakové štvrtinky

Celkový čas: 55 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Chrumkave zemiakove stvrtky recept do teplovzdusnej fritezy pinit
0 Pridať k obľúbeným

Chrumkavé zemiakové štvrtinky

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 45 mins Celkový čas 55 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Chrumkavé zemiakové štvrtinky sú skutočnou pochúťkou, ktorá dokáže potešiť chuťové poháriky každého milovníka zemiakov. Tento pokrm je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj mimoriadne univerzálny – hodí sa k rôznym jedlám alebo aj samostatne, napríklad s dipom.

Ingrediencie

Postup

  1. Vydrhnite zemiaky pod tečúcou vodou. Varte
    ich asi 40 minút v osolenej vode, kým sa do nich
    nedá zapichnúť. Asi 30 minúť nechať úplne ochladiť
    v chladničke.

  1. Zmiešajte v miske repkový olej, papriku, soľ
    a čierne korenie. Vychladené zemiaky pokrájajte
    na štvrtiny a obaľte ich v zmesi z oleja a korenia.
    Rozohrejte fritézu na 200 °C a polovicu zemiakov
    vložte do koša; strana so šupkou by mala byť
    obrátená navrch; kôš nepreplňte. Každý kôš fritujte
    13 – 15 minút, alebo kým zemiaky nie sú zlatohnedé.

Kľúčové slová: Chrumkavé zemiakové štvrtinky, zemiaky, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.