Brokolica so syrom v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 22 min
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

Brokolica so syrom v teplovzdušnej fritéze

Chrumkavé brokolicové nebo so syrom 🧀
Zabudni na obyčajné zeleninové prílohy – tieto brokolicové kúsky sú nový snackový hrdina! Obalené v jemnej syrovo-strúhankovej kruste, ochutené cesnakom a dochutené do dokonalosti. Po krátkom pobyte v teplovzdušnej fritéze sa menia na zlatisté a chrumkavé jednohubky, ktoré si zamiluješ po prvom zahryznutí. Ideálne na zobkanie, ako zdravší snack, ale aj ako nečakaná príloha k jedlu. Servírované s krémovým dipom sú jednoducho neodolateľné!

Kukuričné minibábovky s bylinkami a syrom v teplovzdušnej fritéze
Čas prípravy 10 mins Čas varenia 12 mins Celkový čas 22 min Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4 Kalórie: cca 280 kcal porcia

Ingrediencie

Postup na brokolicu so syrom v teplovzdušnej fritéze

  1. Brokolicu krátko predvar (cca 3 minúty vo vriacej vode), potom nechaj vychladnúť.

  1. V miske zmiešaj vajce, strúhanku, syr, cesnak, soľ a korenie.

  1. Ružičky brokolice obaľ v zmesi, prípadne jemne pritlač obal.

  1. Ulož do fritézy, postriekaj olejom.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    • Teplota: 180 °C

    • Čas: 10–12 minút 👉 Tip: Peč do zlatista – budú chrumkavé a voňavé.

  2. 🔥 Pečenie v rúre

    • Teplota: 190 °C

    • Čas: 15 minút 👉 Tip: Použi horný gril na posledné 2 minúty – krusta bude extra chrumkavá.

  3. 🍴 Servírovanie

    Podávaj s jemným smotanovým dipom s citrónom a kôprom 🍋🌿. Skvelé na zobkanie aj ako príloha.

TIP:

  1. Môžeš k tomu servírovať jemný smotanový dip s citrónom a kôprom. Tieto brokolicové kúsky sú skvelé na zobkanie aj ako príloha!

  2. 🔄 Variácie receptu

    • Luxusná verzia: pridaj parmezán a čerstvé bylinky.

    • Fitness verzia: použi celozrnnú strúhanku a light syr.

    • Vegánska verzia: namiesto vajca použi chia „vajce“ a rastlinný syr.

  3. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu – cca 280 kcal)

    • Bielkoviny: 12 g

    • Tuky: 14 g

    • Sacharidy: 22 g

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)