Bravčové špízy s cibuľou a šampiňónmi v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 40 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
bravcovy-spiz
0 Pridať k obľúbeným

Bravčové špízy s cibuľou a šampiňónmi v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 18 mins Čas na odležanie 2 mins Celkový čas 40 min
Teplota prípravy: 190  C Porcie: 4 Kalórie: cca 350 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Bravčové špízy sú klasika, ktorá nikdy nesklame. V tejto verzii ich pripravíme s cibuľou a šampiňónmi, čo dodá mäsu šťavnatosť a jemnú zemitú chuť. Teplovzdušná fritéza zabezpečí rovnomerné prepečenie a chrumkavý povrch bez prebytočného tuku. Tento recept je ideálny na rodinné grilovanie „bez grilu“, rýchlu večeru či víkendové posedenie s priateľmi.

Ingrediencie

Postup na:

  1. Príprava surovín: Mäso nakrájaj na kocky (cca 3 × 3 cm), cibuľu na väčšie mesiačiky, šampiňóny prekroj na polovice.

  1. Marináda: V miske zmiešaj olivový olej, sójovú omáčku, papriku, rascu, soľ a korenie. Mäso vlož do marinády a nechaj odležať 1–2 hodiny v chladničke.

    • 💡 Tip: Dlhšie marinovanie = výraznejšia chuť a mäkšie mäso.

  1. Navliekanie špízov: Striedavo napichuj mäso, cibuľu a šampiňóny na špajdle.

  1. Pečenie: Vlož špízy do košíka fritézy a peč pri 190 °C 18–22 minút, v polovici pečenia otoč, aby sa mäso prepeklo rovnomerne.

  1. Dokončenie: Po upečení nechaj špízy krátko odpočívať, aby sa šťavy v mäse ustálili.

  1. Podávanie:

    Podávaj s čerstvým chlebom, grilovanou zeleninou alebo ľahkým šalátom. Skvelo sa hodí aj cesnakový alebo bylinkový dip.

Tip:

  1. Ak chceš dodať špízom jemne sladkastú chuť, pridaj do marinády lyžicu medu alebo kečupu. Pre pikantnejšiu verziu môžeš pridať štipku chilli alebo pár kvapiek pálivej omáčky.

Kľúčové slová: Piri-piri hovädzie kebaby, hovädzí kebab v teplovzdušnej fritéze, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)