Chrumkavé zemiakové ružičky s parmezánom v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
zemiakove ruzicky
0 Pridať k obľúbeným

Chrumkavé zemiakové ružičky s parmezánom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 mins Čas varenia 20 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 240 kcal porcia

Popis

💬 O recepte Tieto zemiakové ružičky sú nielen chutné, ale aj vizuálne nádherné 🌹. Tenko nakrájané plátky zemiakov, zrolované do tvaru ruže, sa vo fritéze upečú do chrumkava a zároveň zostanú jemné vo vnútri. V kombinácii s parmezánom a bylinkovým maslom vytvárajú gurmánsky zážitok z jednoduchých surovín. Sú ideálne ako príloha, predjedlo alebo efektné občerstvenie na oslavu.

Ingrediencie

Postup:

  1. 🔪 Príprava zemiakov: Zemiaky umy, nakrájaj na tenké plátky (asi 1 mm) – ideálne na mandolíne.

  1. 🧈 Dochutenie: V miske zmiešaj maslo, soľ, korenie, bylinky a parmezán. Do zmesi vlož plátky zemiakov a dôkladne premiešaj.

  1. 🌹 Tvarovanie ružičiek: Ulož plátky do radu tak, aby sa mierne prekrývali. Potom ich zroluj a vlož do malej formy na muffiny (silikónovej).

  1. 🔥 Pečenie: Vlož formy do teplovzdušnej fritézy a peč pri 180 °C asi 20–22 minút, kým nie sú ružičky zlatisté a chrumkavé.

  1. 🌬️ Podávanie:

    Vyber ich z foriem, posyp trochou parmezánu a podávaj teplé.

Tip:

  1. 👉 Na extra chrumkavosť potri ružičky maslom aj počas pečenia (v polovici).
    👉 Skvele sa hodia k steaku, rybe alebo kuracím kúskom.///sprav mi z toho obrazok
  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)