Losos s batátmi a špargľou v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 30 min
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
losos z teplovzdusnej fritezy
0 Pridať k obľúbeným

Losos s batátmi a špargľou v teplovzdušnej fritéze

Čas prípravy 15 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 30 min
Teplota prípravy: 190  C Kalórie: cca 420 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Tento recept spája ľahkosť a zdravie v jednom tanieri – šťavnatý losos, jemne sladké batáty a svieža špargľa sú dokonalou kombináciou. Vďaka teplovzdušnej fritéze je všetko rýchlo hotové, navyše bez zbytočného oleja. Jedlo je ideálne na ľahký obed alebo večeru a pôsobí veľmi elegantne, takže ho môžeš podávať aj pri špeciálnych príležitostiach. Losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny a spolu s batátmi a špargľou vytvára vyvážené a nutrične hodnotné jedlo.

Ingrediencie

Postup na: Losos s batátmi a špargľou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava batátov: Ošúp batát, nakrájaj na kocky alebo hranolky. Ochuť soľou, korením, polovicou olivového oleja a cesnakom. Vlož do fritézy a peč pri 190 °C asi 10 minút.

  1. Špargľa: Odrež tvrdé konce špargle. Ochuť zvyšným olejom, štipkou soli a korenia.

  1. Losos: Filety potri citrónovou šťavou, jemne osoľ a okoreň.

  1. Spoločné pečenie: Po 10 minútach pridaj k batátom lososa a špargľu. Pokračuj v pečení pri 190 °C ďalších 8 minút, kým losos nebude jemný a šťavnatý a špargľa chrumkavá.

  1. Podávanie:

    Podávaj lososa na batátovom „lôžku“, špargľu vedľa a ozdob čerstvým kôprom a citrónovým plátkom.

  1. Tip:

    Ak máš rád výraznejšiu chuť, lososa môžeš pred pečením krátko naložiť do marinády z medu, sójovej omáčky a horčice. Dodá mu jemne sladko-slaný nádych a krásne ho skaramelizuje.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)