Hovädzie karé s červenou cibuľou v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 1 hod 6 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Hovädzie karé s červenou cibuľou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Hovädzie karé s červenou cibuľou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 16 mins Čas na odležanie 30 mins Celkový čas 1 hod 6 min
Teplota prípravy: 190  C Kalórie: cca 420 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Hovädzie karé je jemný kus mäsa, ktorý si zaslúži šetrnú prípravu. V teplovzdušnej fritéze sa prepečie rýchlo a rovnomerne, pričom si zachová svoju šťavnatosť. Kombinácia s červenou cibuľou dodáva jemnú sladkastú chuť, ktorá krásne kontrastuje s bohatou chuťou mäsa. Je to ideálny recept na víkendovú večeru, keď chceš pripraviť niečo výnimočné, no bez zbytočne dlhého postávania pri sporáku.

Ingrediencie

Postup: Hovädzie karé s červenou cibuľou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava mäsa: Hovädzie mäso nakrájaj na plátky (alebo nechaj vcelku, ak chceš šťavnatejší výsledok). Jemne osoľ, okoreň a potri olejom.

  1. Marináda: Zmiešaj cesnak, horčicu, rozmarín a lyžicu oleja. Touto zmesou potri mäso a nechaj odležať aspoň 30 minút v chladničke.

    • 💡 Tip: Ak necháš mäso odležať dlhšie (aj 2–3 hodiny), bude chuť výraznejšia.

  1. Príprava cibule: Červenú cibuľu nakrájaj na mesiačiky.

  1. Pečenie: Do košíka fritézy vlož mäso aj cibuľu. Peč pri 190 °C 16–20 minút (podľa hrúbky mäsa a požadovaného stupňa prepečenia).

  1. Dokončenie: Po upečení nechaj mäso 5 minút odpočívať, aby sa šťavy pekne rozložili.

  1. Podávanie:

    Podávaj s pečenými zemiakmi, batátovým pyré alebo čerstvým šalátom. Cibuľa poslúži ako sladkastá príloha, ktorá zvýrazní chuť mäsa.

  1. Tip:

    Ak máš rád intenzívnejšiu chuť, pridaj do marinády kvapku sójovej omáčky alebo balzamikového octu – krásne zvýraznia arómu mäsa a cibule.

Kľúčové slová: Piri-piri hovädzie kebaby, hovädzí kebab v teplovzdušnej fritéze, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)