Indické zemiakové placky (Sabudana vada) v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 52 min

Indické zemiakové placky (Sabudana vada) v teplovzdušnej fritéze

Čas prípravy 30 mins Čas varenia 22 mins Celkový čas 52 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4

Popis

Sabudana Vada sú tradičné indické zemiakové placky, ktoré sa často konzumujú počas pôstnych dní. Sú vyrobené z tapiokových perál (sabudana), zemiakov, arašidov a korenín, čo im dodáva chrumkavú textúru a bohatú chuť

Ingrediencie

Postup na indické zemiakové placky

  1. Do hrnca vložte perly, vodu a soľ. Varte 10 asi minút, alebo kým perly nie sú priesvitné. Sceďte a opláchnite čistou vodou.

  1. Uvarené zemiaky roztlačte vidličkou. Pridajte kari korenie, koriander, arašidy, soľ, olej a perly. Premiešajte špachtľou a vytvarujte 50 g guľôčky. Mierne ich sploštite a vytvorte placky.

  1. Položte na tanier a nechajte 30 minút v chladničke.

  1. Vložte placky do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia v teplovzdušnej fritéze.

  1. Môžete podávať okamžite. Prajeme dobrú chuť!

Tip

  1. Indické zemiakové placky sú skvelou voľbou na exotickú prílohu alebo ľahký hlavný chod! Môj tip: Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do zemiakovej zmesi pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo jemne nastrúhaný zázvor. Ak máte radi trochu pikantnosti, skúste pridať štipku čili vločiek. Po upečení podávajte s jogurtovým dipom alebo čerstvým koriandrovým dresingom – dodajú jedlu sviežosť a lahodný rozmer.

Kľúčové slová: Indické zemiakové placky (Sabudana vada) v teplovzdušnej fritéze, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.