
Indické zemiakové placky (Sabudana vada) v teplovzdušnej fritéze
Popis
Sabudana Vada sú tradičné indické zemiakové placky, ktoré sa často konzumujú počas pôstnych dní. Sú vyrobené z tapiokových perál (sabudana), zemiakov, arašidov a korenín, čo im dodáva chrumkavú textúru a bohatú chuť
Ingrediencie
Postup na indické zemiakové placky
-
Do hrnca vložte perly, vodu a soľ. Varte 10 asi minút, alebo kým perly nie sú priesvitné. Sceďte a opláchnite čistou vodou.
-
Uvarené zemiaky roztlačte vidličkou. Pridajte kari korenie, koriander, arašidy, soľ, olej a perly. Premiešajte špachtľou a vytvarujte 50 g guľôčky. Mierne ich sploštite a vytvorte placky.
-
Položte na tanier a nechajte 30 minút v chladničke.
-
Vložte placky do spotrebiča s plechom. Spustite proces varenia v teplovzdušnej fritéze.
-
Môžete podávať okamžite. Prajeme dobrú chuť!
Tip
-
Indické zemiakové placky sú skvelou voľbou na exotickú prílohu alebo ľahký hlavný chod! Môj tip: Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do zemiakovej zmesi pridať pár kvapiek citrónovej šťavy alebo jemne nastrúhaný zázvor. Ak máte radi trochu pikantnosti, skúste pridať štipku čili vločiek. Po upečení podávajte s jogurtovým dipom alebo čerstvým koriandrovým dresingom – dodajú jedlu sviežosť a lahodný rozmer.