Karamelizovaný banán v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 10 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Karamelizovaný banán v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Karamelizovaný banán v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 5 mins Čas varenia 5 mins Celkový čas 10 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Karamelizovaný banán je dokonalým príkladom jednoduchého a zároveň mimoriadne chutného dezertu, ktorý si získa každého milovníka sladkých pochúťok. Tento recept využíva prirodzenú sladkosť banánov, ktorú zvýrazňuje maslová karamelová poleva – harmonická kombinácia, ktorá rozmazná vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie

Postup na karamelizovaný banáń

  1. Ošúpte banány a rozkrojte ich pozdĺžne na polovice. Tento spôsob úpravy banánov zvýrazní ich tvar a uľahčí ich ďalšie spracovanie alebo použitie v recepte.

  1. Polovice banánov potrite rozpusteným maslom a posypte trstinovým cukrom a škoricou.

  1. Uložte pozdĺžne rozkrojené banány do fritézy, pričom dbajte na ich rovnomerné rozloženie. Nastavte teplotu na 180 °C a pečte približne 5 minút, alebo kým cukor nezačne zožltnúť a banány získajú lahodnú karamelovú chuť.. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip

  1. Tu je jeden šikovný tip na dokonalý karamelizovaný banán: Ak chceš dosiahnuť ešte intenzívnejšiu karamelovú chuť, môžeš pridať pár kvapiek rumu alebo vanilkového extraktu priamo do masla predtým, než ho nanesieš na banány. Tým získaš ešte bohatšiu arómu a chuť.

    Ak chceš kontrast v textúre, skúšaj podávať hotové banány s lyžičkou gréckeho jogurtu alebo zmrzliny – teplý karamelizovaný banán so studeným krémovým doplnkom je vždy skvelá kombinácia! 🍌🔥

    Dúfam, že výsledok bude fantastický!

Kľúčové slová: banány, banán v teplovzdušnej fritéze, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)