Zemiakový gratin

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Zemiakovy gratin recept doteplovzdusnej fritezy pinit
0 Pridať k obľúbeným

Zemiakový gratin

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 25 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Zemiakový gratin je ikonické francúzske jedlo, ktoré oslavuje dokonalú kombináciu zemiakov, smotany a syra. Tento pokrm je známy svojou bohatou chuťou, krémovou konzistenciou a chrumkavou zlatistou vrstvou na vrchu, ktorá robí z gratinu skutočný zážitok.

Ingrediencie

Instructions

  1. Rozohrejte fritézu na 200 °C. Zemiaky nakrájajte
    na tenké plátky. Zmiešajte mlieko a smotanu v miske
    a pridajte soľ, korenie a muškát. Prelejte plátky
    zemiakov touto zmesou.

  1. Zemiakové plátky dajte do malej panvice
    a nalejte na ne zvyšok smotanovej zmesi z misky. Syr
    rovnomerne rozdeľte na zemiaky. Vložte panvicu
    do koša fritézy a zasuňte kôš do teplovzdušnej fritézy.
    Nastavte časovač na 15 minút a upečte gratin, kým
    nie je pekný zlatistý.

Kľúčové slová: Zemiakový gratin, zemiaky, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.