
Zemiakový gratin
Popis
Zemiakový gratin je ikonické francúzske jedlo, ktoré oslavuje dokonalú kombináciu zemiakov, smotany a syra. Tento pokrm je známy svojou bohatou chuťou, krémovou konzistenciou a chrumkavou zlatistou vrstvou na vrchu, ktorá robí z gratinu skutočný zážitok.
Ingrediencie
Instructions
-
Rozohrejte fritézu na 200 °C. Zemiaky nakrájajte
na tenké plátky. Zmiešajte mlieko a smotanu v miske
a pridajte soľ, korenie a muškát. Prelejte plátky
zemiakov touto zmesou.
-
Zemiakové plátky dajte do malej panvice
a nalejte na ne zvyšok smotanovej zmesi z misky. Syr
rovnomerne rozdeľte na zemiaky. Vložte panvicu
do koša fritézy a zasuňte kôš do teplovzdušnej fritézy.
Nastavte časovač na 15 minút a upečte gratin, kým
nie je pekný zlatistý.