
Tuniakové steaky s bylinkovým maslom v teplovzdušnej fritéze
Popis
Tuniakové steaky s bylinkovým maslom sú skutočnou lahôdkou pre milovníkov rýb. Šťavnaté, jemne opečené mäso sa vo fritéze pripraví rýchlo a bez zbytočného tuku, pričom si zachová svoju prirodzenú chuť. Rozpustené bylinkové maslo s čerstvými bylinkami a citrónovou arómou dodá steakom sviežosť a luxusný nádych, vďaka čomu sa z obyčajnej večere stane gurmánsky zážitok.
Ingrediencie
Na bylinkové maslo:
Postup na: Tuniakové steaky s bylinkovým maslom v teplovzdušnej fritéze
-
Príprava bylinkového masla
-
Maslo zmiešaj s petržlenovou vňaťou, pažítkou, cesnakom, citrónovou kôrou, soľou a korením.
-
Vytvaruj do valčeka, zabaľ do potravinovej fólie a daj do chladničky stuhnúť.
-
-
Príprava tuniaka
-
Tuniakové steaky potri olivovým olejom, osoľ a okoreň z oboch strán.
-
Pokvapkaj citrónovou šťavou.
-
-
Pečenie v teplovzdušnej fritéze
-
Predhrej fritézu na 200 °C.
-
Steaky vlož do košíka a peč 3–4 minúty z každej strany (tuniak má byť šťavnatý a ružový vo vnútri – prepečenie uprav podľa chuti).
-
-
Servírovanie
-
Na horúce steaky polož plátok bylinkového masla, nech sa rozpustí.
-
Podávaj s grilovanou zeleninou alebo čerstvým šalátom.
-
Tip:
-
Ak máš rád výraznejšiu chuť, pridaj do bylinkového masla aj trochu drveného červeného chilli.