Tuniakové burgre s avokádom v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 32 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Tuniakové burgre s avokádom v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Tuniakové burgre s avokádom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 20 mins Čas varenia 12 mins Celkový čas 32 min
Teplota prípravy: 180  C Kalórie: cca 380 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Tuniakové burgre sú skvelou alternatívou ku klasickým mäsovým hamburgerom – ľahšie, sviežejšie a plné bielkovín. V spojení s krémovým avokádom a čerstvou zeleninou vytvárajú dokonalý letný obed alebo večeru, ktorá nezaťaží žalúdok. V teplovzdušnej fritéze sú navyše krásne šťavnaté zvnútra a jemne chrumkavé zvonka, bez použitia zbytočného oleja. Ideálne pre tých, ktorí hľadajú zdravší, no stále chutný burger.

Na burgre:

Na podávanie:

Postup na: Tuniakové burgre s avokádom v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava zmesi:
    Tuniaka rozdrv vidličkou v miske, pridaj vajce, strúhanku, cibuľu, cesnak, citrónovú šťavu, horčicu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešaj.
    👉 Tip: Strúhanka viaže vlhkosť – ak je zmes príliš riedka, pridaj ešte trochu strúhanky.

  1. Tvarovanie burgrov:
    Zo zmesi vytvaruj 4 rovnaké placky. Pred pečením ich môžeš potrieť kvapkou olivového oleja pre chrumkavejší povrch.

  1. Pečenie:
    Burgre vlož do košíka fritézy a peč pri 180 °C 10–12 minút, v polovici ich otoč.

  1. Príprava avokádového krému:
    Avokádo rozpuč vidličkou, dochuť soľou, korením a kvapkou citrónovej šťavy.

  1. Servírovanie:
    Do rozpolenej a ohriatej žemle vlož šalát, burger, avokádový krém, paradajku a cibuľu. Podávaj teplé.

Tip k receptu

  1. Ak chceš výraznejšiu chuť, primiešaj do burgerovej zmesi trochu čerstvého koriandra alebo chilli. Žemle môžeš krátko ohriať aj vo fritéze (2–3 minúty na 160 °C), budú tak krásne chrumkavé a teplé.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)