Rýchly bagel v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 31 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Rýchly bagel v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Rýchly bagel v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 11 mins Celkový čas 31 min
Teplota prípravy: 190  C

Popis

Bagel pripravený v teplovzdušnej fritéze je perfektná voľba pre tých, ktorí hľadajú rýchly, chutný a zdravší spôsob pečenia. Tento recept umožňuje pripraviť bagel bez zbytočného množstva oleja, pričom zostáva krásne chrumkavý na povrchu a mäkký vo vnútri.

Bagel z fritézy si môžeme vychutnať na rôzne spôsoby – ako zdravé raňajky so zeleninou a avokádom, alebo ako lahodný dezert s ovocím a jogurtom. Jeho príprava je nielen jednoduchá, ale aj časovo nenáročná, takže sa perfektne hodí do každodenného jedálnička.

Ingrediencie

Postup

  1. Vlož do veľkej misy múku, cukor, soľ a prášok do pečiva a dôkladne premiešaj.

  1. Pridaj maslo a vodu, potom cesto hneť ručne približne 2 minúty.

  1. Vyklop cesto na jemne pomúčenú pracovnú plochu a vytvaruj z neho guľu.

  1. Rozdeľ cesto na štyri rovnaké diely a každú časť prelož do stredu, aby vznikla pevná guľôčka.

  1. Pomocou valčeka každú guľôčku rozvaľkaj na placku s priemerom 10 cm.

  1. Na vytvorenie otvoru v strede použi 4 cm vykrajovač na sušienky alebo malý pohár.

  1. Krúžky poukladaj na podložku teplovzdušnej fritézy.

  1. V menšej miske zmiešaj žĺtok, smotanu (alebo mlieko), soľ a cukor. Touto zmesou potri krúžky a posyp ich sezamovými semienkami.

  1. Peč pri teplote 190 °C po dobu 11 minút.

  1. Po upečení krúžky presuň na mriežku a nechaj ich úplne vychladnúť.

Tip

  1. Voda s medom alebo cukrom – Ak chceš bagely s klasickou lesklou kôrkou, pred pečením ich na pár sekúnd ponor do vriacej vody s trochou medu alebo cukru. Dodá im jemnú sladkosť a lepšiu štruktúru.

    🔸 Variácie korenia – Sezamové semienka sú skvelé, ale môžeš vyskúšať aj mak, sušený cesnak, cibuľové vločky alebo zmes "everything bagel seasoning" pre bohatšiu chuť.

    🔸 Hnetenie cesta – Ak chceš ešte pružnejšiu štruktúru, cesto hneť o pár minút dlhšie, aby sa lepšie vyvinul lepok.

    🔸 Skúšanie rôznych múk – Ak máš rád experimenty, môžeš vyskúšať polovicu celozrnnej alebo ražnej múky pre zaujímavú chuť a štruktúru.

    🔸 Plnené bagely – Predtým než ich zabalíš do guličiek, môžeš do cesta pridať napríklad kúsky syra, bylinky alebo sušené paradajky. Výsledok bude skvelý!

Kľúčové slová: bagel v teplovzdusnej friteze, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)