Rýchly bagel v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 31 min Náročnosť: Začiatočnícke
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]

Rýchly bagel v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 11 mins Celkový čas 31 min
Teplota prípravy: 190  C

Popis

Bagel pripravený v teplovzdušnej fritéze je perfektná voľba pre tých, ktorí hľadajú rýchly, chutný a zdravší spôsob pečenia. Tento recept umožňuje pripraviť bagel bez zbytočného množstva oleja, pričom zostáva krásne chrumkavý na povrchu a mäkký vo vnútri.

Bagel z fritézy si môžeme vychutnať na rôzne spôsoby – ako zdravé raňajky so zeleninou a avokádom, alebo ako lahodný dezert s ovocím a jogurtom. Jeho príprava je nielen jednoduchá, ale aj časovo nenáročná, takže sa perfektne hodí do každodenného jedálnička.

Ingrediencie

Postup

  1. Vlož do veľkej misy múku, cukor, soľ a prášok do pečiva a dôkladne premiešaj.

  1. Pridaj maslo a vodu, potom cesto hneť ručne približne 2 minúty.

  1. Vyklop cesto na jemne pomúčenú pracovnú plochu a vytvaruj z neho guľu.

  1. Rozdeľ cesto na štyri rovnaké diely a každú časť prelož do stredu, aby vznikla pevná guľôčka.

  1. Pomocou valčeka každú guľôčku rozvaľkaj na placku s priemerom 10 cm.

  1. Na vytvorenie otvoru v strede použi 4 cm vykrajovač na sušienky alebo malý pohár.

  1. Krúžky poukladaj na podložku teplovzdušnej fritézy.

  1. V menšej miske zmiešaj žĺtok, smotanu (alebo mlieko), soľ a cukor. Touto zmesou potri krúžky a posyp ich sezamovými semienkami.

  1. Peč pri teplote 190 °C po dobu 11 minút.

  1. Po upečení krúžky presuň na mriežku a nechaj ich úplne vychladnúť.

Tip

  1. Voda s medom alebo cukrom – Ak chceš bagely s klasickou lesklou kôrkou, pred pečením ich na pár sekúnd ponor do vriacej vody s trochou medu alebo cukru. Dodá im jemnú sladkosť a lepšiu štruktúru.

    🔸 Variácie korenia – Sezamové semienka sú skvelé, ale môžeš vyskúšať aj mak, sušený cesnak, cibuľové vločky alebo zmes "everything bagel seasoning" pre bohatšiu chuť.

    🔸 Hnetenie cesta – Ak chceš ešte pružnejšiu štruktúru, cesto hneť o pár minút dlhšie, aby sa lepšie vyvinul lepok.

    🔸 Skúšanie rôznych múk – Ak máš rád experimenty, môžeš vyskúšať polovicu celozrnnej alebo ražnej múky pre zaujímavú chuť a štruktúru.

    🔸 Plnené bagely – Predtým než ich zabalíš do guličiek, môžeš do cesta pridať napríklad kúsky syra, bylinky alebo sušené paradajky. Výsledok bude skvelý!

Kľúčové slová: bagel v teplovzdusnej friteze, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.