Pikantné bravčové kúsky s čili a medom v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 1 hod Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Pikantné bravčové kúsky s čili a medom v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Pikantné bravčové kúsky s čili a medom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 15 mins Čas na odležanie 30 mins Celkový čas 1 hod
Teplota prípravy: 190  C Porcie: 4 Kalórie: cca 400 kcal

Popis

Niektoré jedlá v sebe nesú rovnováhu, ktorá dokáže rozprúdiť chuťové poháriky a zároveň zahriať dušu. Pikantné bravčové kúsky s čili a medom sú presne takým zážitkom – spojením sladkosti, ostrosti a šťavnatého mäsa, ktoré sa v teplovzdušnej fritéze premení na dokonalú harmóniu chutí.

Bravčové mäso, nakrájané na malé kúsky, sa najprv kúpe v marináde plnej medu, čili omáčky, cesnaku a zázvoru. Táto zmes nie je len o chuti – je to elixír, ktorý preniká do mäsa a dodáva mu charakter. Po krátkom odpočinku v marináde sa kúsky mäsa premenia v teplovzdušnej fritéze na zlatisté, jemne karamelizované kúsky s chrumkavým povrchom a šťavnatým vnútrom.

Ingrediencie

Postup na: Pikantné bravčové kúsky s čili a medom v teplovzdušnej fritéze

  1. Bravčové mäso nakrájaj na menšie kúsky (cca 2–3 cm). Osoľ, okoreň a daj bokom.

  1. V miske zmiešaj med, čili omáčku, sójovú omáčku, ocot, cesnak, zázvor a chilli. Pridaj mäso a dobre premiešaj. Nechaj marinovať aspoň 30 minút (ideálne 2 hodiny v chladničke).

  1. Predhrej teplovzdušnú fritézu na 190 °C. Vlož kúsky mäsa do koša v jednej vrstve. Peč 12–15 minút, v polovici času premiešaj alebo otoč, aby sa mäso rovnomerne zapieklo.

  1. Podávaj s jazmínovou ryžou, opečenou zeleninou alebo čerstvým šalátom. Posyp sezamom alebo jarnou cibuľkou pre extra chuť.

Tip:

  1. Po marinovaní nechaj bravčové kúsky odkvapkať z prebytočnej marinády – stačí ich jemne osušiť papierovou utierkou. ➡️ Vďaka tomu sa v teplovzdušnej fritéze krásne opečú do chrumkava a nezačnú sa dusiť vo vlastnej šťave.

    A ak chceš extra lesklý finiš, posledné 2 minúty pečenia ich potri zvyšnou marinádou zmiešanou s kvapkou medu – vytvorí sa jemná glazúra, ktorá ich obalí ako cukrová poleva.

Kľúčové slová: krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)