Nachos v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 9 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
1 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Nachos v teplovzdušnej fritéze
1 Pridať k obľúbeným

Nachos v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 5 mins Čas varenia 4 mins Celkový čas 9 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Nachos—chrumkavé, sýrové a neodolateľne lahodné! Tento ikonický mexický pokrm si získal srdcia milovníkov jedla po celom svete. Základ tvorí chrumkavé kukuričné tortilly, ktoré sú bohato posypané roztaveným syrom a doplnené rôznymi ingredienciami podľa chuti—pikantná salsa, guacamole, kyslá smotana, jalapeños či dokonca trhané mäso.

Či už ako rýchly snack na párty, lahodná pochúťka k filmu alebo dokonca plnohodnotné jedlo, nachos nikdy nesklamú. Ich dokonalá kombinácia chrumkavosti, krémovosti a korenenej chuti robí z každého sústa malý gastronomický zážitok.

Ingrediencie

Postup na nachos

  1. Príprava fazule – Fazuľu preceďte cez sitko a dôkladne opláchnite vodou.

  1. Rozloženie čipsov – Tortillové čipsy rovnomerne rozmiestnite na dno fritovacieho hrnca.

  1. Pridanie fazule – Rozotrite pripravenú fazuľu priamo na tortillové čipsy, aby sa rovnomerne rozložila.

  1. Posypanie syrom – Čipsy s fazuľou posypte nastrúhaným čedarom, aby sa pekne zapiekli.

  1. Pečenie – Nastavte rúru na manuálny režim, teplotu 180 °C a pečte približne 4 minúty, kým sa syr roztaví.

  1. Ošúpte avokádo, nakrájajte na kúsky a vložte do misky.

  1. Nakrájajte červenú cibuľu na drobné kúsky.

  1. Vidličkou avokádo nahrubo roztlačte, aby malo jemnú konzistenciu.

  1. Dochutenie guacamole – Pridajte olivový olej, trochu citrónovej šťavy, nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Zakryte fóliou a nechajte v chlade.

  1. Príprava paradajky – Nakrájajte paradajku na malé kocky.

  1. Servírovanie nachos – Pomocou špachtle opatrne vyberte upečené nachos a uložte ich na servírovací tanier.

  1. Finálne dozdobenie – Posypte nakrájanými paradajkami a nasekanou pažítkou.

  1. Podávanie – Okamžite si vychutnajte pripravené nachos s čerstvým guacamole.

Tip

  1.  

    • Karamelizovaná cibuľa. Namiesto surovej červenej cibule môžeš skúsiť jemne skaramelizovať cibuľu na masle a troške cukru. Dodá nachos úžasnú sladkastú chuť, ktorá sa skvele dopĺňa s pikantnými ingredienciami.

    • Limetková smotana. Ak chceš ešte viac sviežosti, zmiešaj kyslú smotanu s trochou limetkovej šťavy a kôry. Potom ju jemne pokvapkaj na nachos pred podávaním.

    • Chrumkavá slaninka. Ak máš rád kombináciu sýrových chutí so slanými tónmi, pridaj na vrch chrumkavo opečenú slaninu.

    • Pečená kukurica. Pred podávaním môžeš posypať nachos opečenou kukuricou z panvice, ktorá dodá jemnú sladkú chuť a chrumkavosť.

Kľúčové slová: nachos, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)