
Kuracie nugetky v teplovzdušnej fritéze
Popis
Na prípravu týchto chrumkavých pečených nugetiek v teplovzdušnej fritéze budeme potrebovať len niekoľko základných surovín, z ktorých najdôležitejšie sú kuracie prsia a parmezán. Okrem toho si pripravíme sušený cesnak, soľ a trošku oleja, vďaka ktorému sa nugetky krásne upečú do zlatista a chrumkava. Keďže teplota pri pečení presahovala 180 stupňov, zvolili sme olivový olej Borges Classic, ktorý je vhodný na varenie pri vyšších teplotách. Stačilo ním nugetky jemne posprejovať zvrchu
Ingrediencie
Postup na kuracie nugetky
-
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky, pričom ich rozmer by mal byť dostatočný na zachovanie šťavnatosti pri príprave. Vyhnite sa príliš malým rezom, aby sa kuracie mäso nevysušilo. Tieto kúsky sú ideálne na marinovanie, obalovanie alebo rýchle pečenie.
-
V miske ich rovnomerne obalíme parmezánom, soľou a cesnakovým korením.
-
Potom ich vložíme do teplovzdušnej fritézy a zľahka postriekame olejom.
-
Pečieme 10 minút pri 200 stupňoch.
-
Kuracie kúsky prehrabneme na druhú stranu a pečieme ešte 5 minút v teplovzdušnej fritéze pri rovnakej teplote. Prajeme vám dobrú chuť!