Kurací špíz s ananásom a paprikou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Kurací špíz s ananásom a paprikou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Kurací špíz s ananásom a paprikou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 20 mins Čas varenia 15 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 190  C Porcie: 4 Kalórie: cca 320 kcal

Popis

Kurací špíz s ananásom a paprikou je pre mňa taká malá chuťová dovolenka. Sladký ananás, šťavnaté mäso a svieža paprika sa spolu vo fritéze prepečú tak, že každé sústo je plné farieb aj vôní. Marináda im dodá jemne sladkastý a zároveň svieži nádych, ktorý ma vždy naladí na dobrú náladu. Najradšej ho jem ešte teplý, priamo zo špajle.

Ingrediencie

Postup na: Kurací špíz s ananásom a paprikou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava mäsa a zeleniny

    • Kuracie prsia nakrájaj na rovnomerné kocky (cca 3×3 cm).

    • Papriky nakrájaj na väčšie kúsky, ananás nechaj v kockách.

  1. Marinovanie

    • V mise zmiešaj olivový olej, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a korenie.

    • Pridaj kuracie mäso, premiešaj a nechaj marinovať aspoň 30 minút (v chladničke).

  1. Príprava špízov

    Na špajle striedavo napichuj kúsky kuracieho mäsa, papriky a ananásu.

  1. Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    • Predhrej fritézu na 190 °C.

    • Špízy vlož do košíka v jednej vrstve a peč 12–15 minút, v polovici otoč.

  1. Podávaj horúce, ideálne s ryžou alebo čerstvým šalátom.

Tip:

  1. Ak chceš výraznejšiu chuť, pridaj do marinády štipku chilli alebo zázvoru – krásne to zvýrazní sladkosť ananásu.

Kľúčové slová: krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)