Krevety v slaninovom kabátiku z teplovzdušnej fritézy

Celkový čas: 7 min
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Krevety v slaninovom kabátiku z teplovzdušnej fritézy
0 Pridať k obľúbeným

Krevety v slaninovom kabátiku z teplovzdušnej fritézy

Čas varenia 7 mins Celkový čas 7 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Krevety v slaninovom kabátiku – luxusná chuť za pár minút
Predstav si spojenie jemnej, šťavnatej krevety a chrumkavej, slaninkovej dokonalosti. Tento recept je dôkazom, že aj v teplovzdušnej fritéze sa dá vytvoriť niečo výnimočné – niečo, čo chutí ako z prémiovej reštaurácie, no zvládneš to doma za pár minút.
Krevety marinované v limetkovej šťave získajú svieži nádych, zatiaľ čo slanina ich obalí do slaného, chrumkavého kabátika, ktorý sa pri pečení krásne zatiahne. Výsledok? Kombinácia textúr, ktorá ťa dostane – jemné vnútro, chrumkavý povrch a vôňa, ktorá naplní kuchyňu gurmánskym zážitkom.

Ingrediencie

Postup na: Krevety v slaninovom kabátiku z teplovzdušnej fritézy

  1. Krevety jemne okoreň a pokvapkaj limetkovou šťavou. Nechaj marinovať cca 20 minút v chladničke.

  1. Každú krevetu zabaľ do plátku slaniny – začni od hlavy a konči pri chvoste. Slanina by mala obopínať krevetu pevne, ale nie príliš natlačene.

  1. Obalené krevety vlož na 15–20 minút do chladničky, aby sa slanina „zafixovala“

  1. Predhrej teplovzdušnú fritézu na 200 °C.

  1. Vlož krevety do košíka v jednej vrstve a peč 5–7 minút, kým slanina nebude chrumkavá a krevety krásne ružové.

  1. Podávaj s dipom z jogurtu, cesnaku a limetky, alebo s mangovým chutney.

Tip:

  1. Ak chceš extra chrumkavosť, môžeš slaninu pred pečením jemne posypať hnedým cukrom – vytvorí sa karamelizovaný povrch. A ak použiješ šunku namiesto slaniny, výsledok bude jemnejší a menej mastný.

Kľúčové slová: Krevety v slaninovom kabátiku z teplovzdušnej fritézy,domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)