Karfiolové nugetky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Karfiolové nugetky v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Karfiolové nugetky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 25 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Bravčová pečienka je tradičnou súčasťou mnohých slávnostných stolov, a keď sa spojí s medovou polevou, získa výnimočne jemnú chuť s nádychom sladkosti. Tento recept je skvelý na rodinné oslavy alebo sviatočné večere, kde si každý pochutí na skvelo pripravenom mäse.

Ingrediencie

Postup na karfiolové nugetky

  1. Po uvarení karfiolových ružičiek v slanej vode do mäkka ich jemne popučte vidličkou alebo rozmixujte mixérom, aby ste získali jemnú hmotu. Do tejto hmoty pridajte nastrúhaný čedar, parmezán, vajíčko, štipku soli, čierne korenie a nadrobno nakrájanú pažítku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

    Pomocou veľkej lyžice naberajte pripravenú zmes a tvarujte podlhovasté valčeky - nugetky. Pre dokonalú chrumkavosť pridajte do strúhanky trochu oleja, dobre premiešajte a v tejto zmesi obalte každú nugetku. Verím, že tieto karfiolové nugetky budú nielen chutné, ale aj výživné.

  1. Rozohrejte fritézu na 200 °C a vložte do nej pripravené nugetky. Pečte ich približne 7–10 minút, alebo až kým nezískajú zlatohnedý povrch a chrumkavosť. Podávajte ich so svojím obľúbeným kečupom alebo smotanovým dipom, aby ste si ich ešte viac vychutnali. Ak použijete namiesto karfiolu brokolicu, výsledok bude rovnako lahodný a zaujímavý. Prajem vám veľa radosti pri stolovaní a dobrú chuť!

Tip

  1. 🔹 Pridaj trochu údenej papriky alebo cesnakového prášku – dodá nugetkám extra hĺbku chuti a príjemnú aromatickú vrstvu.

    🔹 Skús obal z mandľovej múky alebo panko strúhanky – ak chceš ešte chrumkavejšiu textúru, panko strúhanka alebo jemná mandľová múka môže byť skvelou voľbou.

    🔹 Ochutnaj ich s jogurtovým dipom – zmiešaj grécky jogurt s citrónovou šťavou, cesnakom a bylinkami na svieži dip, ktorý krásne doplní chuť nugetiek.

    🔹 Experimentuj so syrom – okrem čedaru či parmezánu môžeš skúsiť aj pecorino alebo dokonca trochu strúhaného údeného syra na ešte výraznejšiu chuť.

Kľúčové slová: Karfiolové nugetkym nugetky, bravcova rolada,recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)