Karfiolové nugetky

Celkový čas: 35 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
pinit
0 Pridať k obľúbeným

Karfiolové nugetky

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 25 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 35 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Bravčová pečienka je tradičnou súčasťou mnohých slávnostných stolov, a keď sa spojí s medovou polevou, získa výnimočne jemnú chuť s nádychom sladkosti. Tento recept je skvelý na rodinné oslavy alebo sviatočné večere, kde si každý pochutí na skvelo pripravenom mäse.

Ingrediencie

Postup

  1. Karfiolové ružičky uvaríme domäkka v slanej vode. Po scedení popučíme karfiol vidličkou alebo rozmixujeme mixérom. Pridáme nastrúhaný čedar, parmezán, vajíčko, soľ, čierne korenie, nadrobno nakrájanú pažítku a dôkladne premiešame. Naberieme z hmoty na veľkú lyžicu a vytvarujeme podlhovasté valčeky – nugetky. Do strúhanky pridáme olej, premiešame a v tejto zmesi obalíme nugetky.

  1.  Fritézu rozohrejeme na 200 °C a cca 7-10 minút fritujeme do zlatohneda. Podávame s kečupom alebo smotanovým dipom. Nugetky sú výborné aj vtedy, ak miesto karfiolu použijete brokolicu.

Kľúčové slová: Karfiolové nugetkym nugetky, bravcova rolada,recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.