Kačacie prsia s pomarančovou glazúrou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 2 Celkový čas: 30 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Kačacie prsia s pomarančovou glazúrou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Kačacie prsia s pomarančovou glazúrou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 20 mins Celkový čas 30 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 2 Kalórie: cca 400 kcal

Popis

Kačacie prsia s pomarančovou glazúrou sú dokonalou kombináciou jemného, šťavnatého mäsa a sviežej citrusovej sladkokyslej omáčky. V teplovzdušnej fritéze sa koža krásne prepečie do chrumkava, zatiaľ čo vnútro zostane mäkké a plné chuti. Pomarančová glazúra dodá jedlu elegantný nádych a urobí z neho lahôdku hodnú nedeľného obeda aj slávnostnej večere.

Ingrediencie

Postup na: Kačacie prsia s pomarančovou glazúrou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava kačacích pŕs

    • Kačacie prsia vyber z chladničky aspoň 30 minút pred prípravou, aby sa ohriali na izbovú teplotu.

    • Kožu narež do mriežky (pozor, nerež až do mäsa).

    • Obe strany osoľ a okoreň podľa chuti.

  1. Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    • Predhrej fritézu na 180 °C.

    • Kačacie prsia polož do košíka kožou nadol a peč 8–10 minút.

    • Otoč kožou nahor a peč ďalších 7–10 minút (podľa hrúbky mäsa a požadovaného stupňa prepečenia).

      • Pre medium stačí 60–63 °C vo vnútri.

  1. Pomarančová glazúra

    • Do malého hrnca vlej pomarančovú šťavu, med, sójovú omáčku a balzamikový ocot.

    • Priveď k varu a nechaj zredukovať na polovicu.

    • Zmiešaj škrob s vodou a vlej do omáčky. Miešaj, kým nezhustne na sirupovú konzistenciu.

  1. Servírovanie

    • Kačacie prsia nechaj po upečení 5 minút odpočívať.

    • Krájaj na tenké plátky a prelejte teplou pomarančovou glazúrou.

Tip:

  1. Výborne sa hodí s pečenými batatmi alebo dusenou červenou kapustou z fritézy.

Kľúčové slová: krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)