🥘 Hovädzie soté so zeleninou v teplovzdušnej fritéze / rúre

Porcie: 4 Celkový čas: 1 hod Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

🥘 Hovädzie soté so zeleninou v teplovzdušnej fritéze / rúre

ℹ️ O recepte

Hovädzie soté so zeleninou je jedlo, ktoré spája bohatú chuť hovädzieho mäsa s čerstvou zeleninou 🥦🥕. Marinované hovädzie kúsky sa rýchlo opečú, zostanú šťavnaté a v kombinácii s farebnou zeleninou vytvárajú vyvážený pokrm plný živín. V teplovzdušnej fritéze sa pripraví rýchlejšie a s menším množstvom oleja, v rúre zas získate klasickú domácu chuť. Tento recept je ideálny na zdravý obed alebo večeru, ktorá zasýti a poteší.

hovadze sote so zeleninou
Čas prípravy 25 mins Čas varenia 20 mins Čas na odležanie 15 mins Celkový čas 1 hod Náročnosť: Mierne pokročilé Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4 Kalórie: cca 480 kcal porcia

Ingrediencie

👨‍🍳 Postup

  1. Príprava mäsa: Hovädzie nakrájajte na tenké pásiky. 👉 Tip: tenšie kúsky sa rýchlejšie prepečú a zostanú šťavnaté.

  1. Marináda: V miske zmiešajte olej, cesnak, sójovú omáčku, soľ, korenie a tymian. Mäso nechajte odpočívať 15 minút. 👉 Tip: marináda zmäkčí vlákna hovädzieho mäsa a dodá mu výraznú chuť.

  1. Zelenina: Nakrájajte cibuľu, papriky, mrkvu a cuketu na pásiky. 👉 Tip: zeleninu krájajte na podobnú veľkosť, aby sa piekla rovnomerne.

  1. Spojenie: Najprv mäso ponorte do marinády, potom ho zmiešajte so zeleninou. 👉 Tip: poradie je dôležité – mäso sa najprv nasiakne chuťou, zelenina sa pridáva až potom, aby zostala chrumkavá.

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    Mäso so zeleninou vložte do košíka fritézy. Pečte 20 minút pri 180 °C, v polovici premiešajte.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Mäso so zeleninou rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte 25 minút pri 190 °C, v polovici premiešajte.

  1. 🍴 Servírovanie

    Podávajte s ryžou 🍚 alebo zemiakovou kašou. Na vrch môžete pridať čerstvé bylinky, napríklad petržlenovú vňať.

💡 Tip k receptu

  1. Ak chcete pikantnejšiu verziu, pridajte do marinády štipku chilli alebo kajenského korenia.

🔄 Variácie receptu

    • Ázijská verzia: pridajte zázvor a sezamové semienka.

    • Bezlepková verzia: použite tamari namiesto sójovej omáčky.

    • Vegetariánska verzia: hovädzie nahraďte tofu alebo tempehom.

  1. 🥦 Nutričné hodnoty (na porciu, orientačne)

    • Bielkoviny: 38 g

    • Tuky: 20 g

    • Sacharidy: 28 g

Kľúčové slová: hovädzie soté, hovädzie soté recept, hovädzie mäso so zeleninou, hovädzie vo fritéze, hovädzie v rúre, hovädzie na obed, hovädzie na večeru, hovädzie mäso recept, hovädzie soté s ryžou, hovädzie soté s paprikou, hovädzie soté s mrkvou, hovädzie soté s cuketou, hovädzie soté zdravý recept,hovězí soté, hovězí soté recept, hovězí maso se zeleninou, hovězí v horkovzdušné fritéze, hovězí v troubě, hovězí na oběd, hovězí na večeři, hovězí maso recept, hovězí soté s rýží, hovězí soté s paprikou, hovězí soté s mrkví, hovězí soté s cuketou, hovězí soté zdravý recept

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)