
Hovädzí steak s bylinkovým maslom v teplovzdušnej fritéze
Popis
🥩 Steakový luxus z teplovzdušnej fritézy – s kvapkou elegancie
Keď sa spojí kvalitné hovädzie mäso s vôňou rozmarínu, tymianu a maslovou jemnosťou, vznikne jedlo, ktoré v sebe nesie gurmánsku silu i jednoduchosť. Hovädzí steak v teplovzdušnej fritéze získa krásne opečený povrch, šťavnatý stred a konzistenciu, akú ocení aj ten najnáročnejší jazyk.
Vrcholom je bylinkové maslo – jemne roztopené na horúcom steaku, roztekajúce sa do každej vrásky mäsa, rozvoniavajúce cesnakom, petržlenom a kvapkou citrónovej šťavy. Výsledok? Jednoduché, no výnimočné jedlo, ktoré zvládneš pripraviť doma bez grilu či panvice.
Ingrediencie
Postup na hovädzí steak s bylinkovým maslom v teplovzdušnej fritéze
-
Maslo zmiešaj s cesnakom a bylinkami, zabaľ do fólie a daj na 20 minút do chladničky.
-
Steak nasoľ, okoreň a nechaj chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.
-
Vlož do fritézy a peč pri 200 °C cca 12–14 minút (otoč v polovici).
-
Po upečení nechaj steak 5 minút odpočívať, potom potri bylinkovým maslom.
Tip:
-
Ak chceš medium rare, skráť čas na cca 10 minút. Podávaj s grilovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi z fritézy.