
Chrumkavé taštičky so šunkou a syrom v teplovzdušnej fritéze
Popis
teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze,
Ingrediencie
Postu na bešamel
-
Lístkové cesto rozvaľkajte a zaoblené strany orežte tak, aby vznikol štvorec.
-
Na polovicu cesta dajte polovicu bešamelovej omáčky.
-
Na bešamel postupne navrstvite prísady v tomto poradí: najprv dva plátky ementálu, na ne jeden plátok šunky, potom opäť dva plátky ementálu, ďalší plátok šunky a nakoniec posledné dva plátky ementálu. Takto navrstvené prísady budú tvoriť lahodnú kombináciu chutí. Dobrú chuť!
-
Vrstvenie zakončite zvyšnou bešamelovou omáčkou.
-
Okraje cesta potrite vajíčkom (zmesou vajíčka a mlieka/vody) a cesto preložte, aby sa taštička uzavrela.
-
Dobre ju zavrite a potom odstrihnite prebytočné cesto a papier na pečenie na veľkosť taštičky.
-
Potrite povrch cesta zmesou vajíčka a mlieka alebo vody, čím docielite pekný lesklý vzhľad. Následne nožom jemne vytvorte ryhy podľa želaného vzoru. Tým sa zabezpečí, že cesto bude nielen estetické, ale aj správne upečené
-
Vložte taštičku do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.
-
Taštičku otočte a odstráňte papier na pečenie. Spustite proces pečenia v teplovzdušnej fritéze.
-
Taštičku si môžete vychutnať okamžite. Prajeme vám dobrú chuť!
Tip
-
Príprava lístkového cesta s bešamelovou omáčkou je skutočne lahodná voľba! Môj tip: Ak chcete pridanej kombinácii chutí dodatočne vylepšiť, skúste do vrstiev pridať trochu nasekaných byliniek, ako je petržlenová vňať alebo pažítka. Tento jemný detail obohatí celkovú chuť a dodá jedlu osviežujúci nádych.