Chrumkavé jarné závitky v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 25 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Chrumkavé jarné závitky v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Chrumkavé jarné závitky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 20 mins Čas varenia 5 mins Celkový čas 25 min
Teplota prípravy: 200  C Porcie: 4

Popis

Jarné závitky sú ikonickým jedlom ázijskej kuchyne, ktoré spája chrumkavý obal s lahodnou náplňou. Tradične sa pripravujú vyprážaním v oleji, no vďaka teplovzdušnej fritéze si ich môžeš vychutnať v zdravšej verzii – s minimálnym množstvom tuku, no stále dokonale chrumkavé.

Prečo sú jarné závitky tak obľúbené?

Ich popularita spočíva v jednoduchosti prípravy a variabilite náplní. Môžu byť plnené zeleninou, mäsom, tofu či krevetami, pričom každá verzia ponúka jedinečnú kombináciu chutí. V ázijských krajinách sa často podávajú so sójovou alebo sladkokyslou omáčkou, ktorá zvýrazňuje ich chuť

Ingrediencie

Suroviny na obal

Postup chrumkavé jarné závitky

  1. Príprava plnky: Kúsky kuraciny vložte do misy a zmiešajte so zelerom, mrkvou
    a hríbmi. Pridajte zázvor, cukor a korenie na hydinu a rovnomerne rozmiešajte.

  1. Začnite prípravou hustej kaše zo škrobovej múčky a vajíčka – túto zmes si odložte nabok na zalepenie roliek. Na každý obal pridajte trochu plnky, starostlivo ich zrolujte a konce zalepte pripravenou vajíčkovou zmesou, aby držali pohromade.

    Predhrejte teplovzdušnú fritézu na 200 °C. Rolky jemne potrite trochou oleja a rozložte ich do fritovacieho koša. Fritujte ich vo dvoch košoch, pričom každý kôš pečte približne 3–4 minúty, až kým nezískajú krásne zlatohnedý povrch.

    Podávajte ich s čili omáčkou alebo sójovou omáčkou, ktorá skvelo doplní ich chuť. Prajem vám úspešnú prípravu a výbornú chuť!

Tip

  1. 🔹 Pridaj trochu sezamového oleja do plnky – dodá závitkom autentickú ázijskú arómu a jemnú orieškovú chuť.

    🔹 Použi ryžové cesto namiesto pšeničného – ak chceš ešte tenšie a chrumkavejšie závitky, ryžové cesto bude skvelou voľbou.

    🔹 Vyskúšaj jemný dip z medu a sójovej omáčky – namiesto klasickej čili omáčky môžeš zmiešať med, sójovú omáčku a kvapku limetky na lahodnú sladko-slanú chuť.

    🔹 Posyp hotové závitky sezamovými semienkami – dodajú jemnú chrumkavosť a vizuálny efekt.

Kľúčové slová: Chrumkavé jarné závitky, závitky, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)