
Chrumkavé jarné závitky
Popis
Chrumkavé jarné závitky sú lahodné a ľahké jedlo, ktoré je obľúbené po celom svete. Sú skvelé ako predjedlo, občerstvenie alebo aj hlavné jedlo. Ich príprava je jednoduchá, a navyše môžete experimentovať s rôznymi náplňami a chuťami podľa vašich preferencií.
Ingrediencie
Suroviny na obal
Postup
-
Príprava plnky: Kúsky kuraciny vložte do misy a zmiešajte so zelerom, mrkvou
a hríbmi. Pridajte zázvor, cukor a korenie na hydinu a rovnomerne rozmiešajte.
-
Vymiešajte vajíčko so škrobovou múčkou na hustú kašu, odložte nabok. Dajte
trocha plnky na každý obal a zrolujte, konce zalepte vajíčkovou zmesou. Rozohrejte
teplovzdušnú fritézu na 200 °C. Rolky potriete trochou oleja a vložte ich do fritovacieho
koša. Fritujte v 2 košoch, vždy po 3 – 4 minúty, kým nie sú zlatohnedé. Podávajte
s omáčkou čili alebo sójovou omáčkou.