Bravčová panenka s horčicovou omáčkou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 38 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Bravčová panenka s horčicovou omáčkou v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Bravčová panenka s horčicovou omáčkou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 20 mins Čas varenia 18 mins Celkový čas 38 min
Teplota prípravy: 190  C Porcie: 4 Kalórie: cca 440 kcal

Popis

Bravčová panenka je jedno z najjemnejších mäsiek, ktoré máme v kuchyni. Milujem ju preto, že sa pripravuje rýchlo, je šťavnatá a keď sa dobre ochutí, dokáže konkurovať aj luxusným steakom. Tento recept je mojou obľúbenou kombináciou – šťavnatá panenka, upečená v teplovzdušnej fritéze, a k nej jemne pikantná horčicová omáčka, ktorá mäsu dodá iskru. Horčica so smotanou vytvorí krásnu krémovú omáčku, ktorá sa hodí k pečeným zemiakom aj čerstvej zelenine. Je to jedlo, ktoré zvládneš pripraviť aj počas pracovného týždňa, no pritom pôsobí slávnostne, akoby si ho podával na nedeľnom obede. A priznám sa – vždy keď ho robím, mizne zo stola ako prvé.

Ingrediencie

Na panenku:

NA horčicovú omáčku:

Postup na: Bravčovú panenku s horčicovou omáčkou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava mäsa:

    Panenku očisti od blán a jemne potri olivovým olejom. Osol, okoreň a pridaj bylinky spolu s pretlačeným cesnakom.

  1. Pečenie panenky

    Mäso vlož do košíka teplovzdušnej fritézy. Peč pri 190 °C 15–18 minút (v závislosti od hrúbky).

    • 💡 Tip: Ak chceš mať panenku šťavnatejšiu, nechaj ju vnútri mierne ružovú – vnútorná teplota by mala byť okolo 63–65 °C.

  1. Odpočinok mäsa:

    Po upečení panenku zabaľ do alobalu a nechaj 5–7 minút odpočívať.

    • 💡 Tip: Tento krok je veľmi dôležitý, pretože šťavy sa rozložia späť do mäsa a nebude suché.

  1. Horčicová omáčka:

    Na panvici rozpáľ maslo, pridaj cibuľku a nechaj ju speniť do sklovita. Pridaj horčicu, premiešaj a následne zalej smotanou. Var na miernom ohni 5 minút, kým omáčka jemne nezhustne. Ochuť soľou a korením.

  1. Servírovanie

    Panenku nakrájaj na plátky, prelej horčicovou omáčkou a podávaj s pečenými zemiakmi alebo grilovanou zeleninou.

TIP:

  1. Ak chceš, môžeš panenku pred pečením krátko zatiahnuť na rozpálenej panvici – získa tak ešte krajšiu farbu a intenzívnejšiu chuť. V teplovzdušnej fritéze však aj bez toho vznikne chutná, jemná kôrka.

Kľúčové slová: pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)