
Batatové hranolky v parmezánovo-škoricovej kruste z teplovzdušnej fritézy
Popis
Batatové hranolky v parmezánovo-škoricovej kruste – keď sa sladkosť stretne s noblesou a zakrútia si tanec v teplovzdušnej fritéze, vznikne niečo, čo chutí ako jeseň s talianskym šarmom.
Chrumkavé na okrajoch, mäkké v strede, obalené v zmesi, ktorú by si pokojne mohol nazvať dezertom — nebyť toho, že funguje dokonale aj ako gurmánska príloha.
Ingrediencie
Postup na: Batatové hranolky v parmezánovo-škoricovej kruste z teplovzdušnej fritézy
-
Batat ošúp, nakrájaj na hranolky.
-
V miske zmiešaj olej, parmezán, škoricu, soľ, korenie a ďalšie koreniny podľa chuti.
-
Obaľ hranolky v zmesi, ulož ich do fritezy v jednej vrstve.
-
Peč pri 190 °C cca 15–18 minút, v polovici otoč.
-
Tip:
Servíruj s osviežujúcim dipom zo smotanového jogurtu, citrónovej šťavy, medu a škorice. Táto kombinácia batatu a škorice krásne oživí každú večeru alebo filmový večer!