Banánové chipsy s medom a škoricou v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 2 Celkový čas: 20 min
Prejsť na recept Tlač receptu
1 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Banánové chipsy s medom a škoricou v teplovzdušnej fritéze
1 Pridať k obľúbeným

Banánové chipsy s medom a škoricou v teplovzdušnej fritéze

Čas prípravy 10 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 20 min
Teplota prípravy: 160  C Porcie: 2 Kalórie: cca 200 kcal

Popis

sladká vôňa domova v každom kúsku

Krehké, zlatisté lupienky banánu, jemne opražené v teplovzdušnej fritéze, sa menia na čarovný dezert, ktorý chutí ako objatie. Med sa na nich rozplynie ako slnečný lúč, zatiaľ čo škorica pridá hrejivé tóny, čo pripomínajú babkinu kuchyňu a pokojné nedeľné popoludnia.

Tieto chipsy nie sú len maškrta – sú spomienka, sú chvíľka pohody. Bez výčitiek, bez zbytočného oleja – len čistá radosť z chutí. Ideálne k čaju, ako sladká bodka po obede, alebo len tak, keď duša túži po niečom príjemnom.

Ingrediencie

Postup na banánové chipsy s medom a škoricou (v teplovzdušnej fritéze)

  1. Príprava banánov: Banány olúp a nakrájaj na tenké kolieska (cca 3 mm)

  1. Marinovanie: Pokvapkaj citrónovou šťavou (voliteľné), potri medom a posyp škoricou. Jemne premiešaj, aby boli všetky kolieska rovnomerne obalené.

  1. Fritéza: Predhrej teplovzdušnú fritézu na 160 °C.

  1. Pečenie: Kolieska rozlož v jednej vrstve do košíka fritézy (neprekrývaj ich). Peč 10–15 minút, v polovici času ich otoč. Sleduj, aby boli zlatisté a karamelizované.

  1. Chladenie: Po upečení nechaj chipsy chvíľu vychladnúť – budú ešte chrumkavejšie.

Podávanie

  1. Ako snack do školy či práce
    - Na ovsenú kašu, jogurt alebo smoothie bowl
    - S orieškovým maslom alebo čokoládovou polevou

Kľúčové slová: pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)