Anglický muffin v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 27 min
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Anglický muffin v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Anglický muffin v teplovzdušnej fritéze

Čas prípravy 20 mins Čas varenia 7 mins Celkový čas 27 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Anglické muffiny sú tradičné raňajkové pečivo, ktoré pochádza z Anglicka. Na rozdiel od sladkých amerických muffinov sú anglické muffiny slané, s jemnou a nadýchanou štruktúrou. Sú ideálne na prípravu sendvičov, ako napríklad s vajcom Benedikt, alebo ich môžete podávať s maslom, džemom či šunkou.

Ingrediencie

Postup na anglický muffin

  1. Do misky nalejte teplé mlieko a pridajte droždie spolu s cukrom. Jemne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Nechajte zmes odstáť 10 až 15 minút, počas ktorých sa droždie aktivuje a začne vytvárať jemnú penu. To je kľúčový krok pre vaše cesto.

  1. V samostatnej miske zmiešajte múku, soľ a maslo. Končekmi prstov pracujte zmes, až kým nedosiahnete piesočnatú konzistenciu. Následne pridajte pripravené aktivované droždie a dôkladne premiešajte, aby ste vypracovali hladké a pružné cesto. Tento proces môžete vykonať ručne alebo pomocou kuchynského robota. Pripravené cesto zakryte utierkou alebo fóliou a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.

  1. Po vykysnutí cesto jemne rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche tak, aby dosiahlo hrúbku približne 1,5 až 2 cm. Pomocou cukrárskeho krúžku s priemerom 7 cm vykrajujte kolieska. Umiestnite ich na pripravený plech alebo pracovnú plochu a pokračujte podľa svojho receptu.

  1. Posypte ich jemnou pšeničnou krupicou. Kolieska položte na plech a nechajte ich opäť kysnúť 1 hodinu.

  1. Vložte kolieska do teplovzdušnej fritézy s podložkou. Spustite proces pečenia.

  1. Muffiny sa vám nebudú zmeniť na jedno pečenie preto ich pečte na viac krát

  1. Po upečení jemne vyberte muffiny z formy a umiestnite ich na mriežku, aby mohli vychladnúť. Chladením na mriežke sa zabezpečí, že muffiny si zachovajú svoju správnu textúru bez vlhkosti na spodnej strane.

Tip

  1. Anglické muffiny sú skutočne všestranné! Na raňajky sú výborné teplé, chrumkavé, s rozotretým maslom a sladkým džemom, ktoré dodajú vášmu dňu sladký štart. Na obed ich môžete využiť ako základ pre sendviče - pridajte šunku, syr a zeleninu pre sýtu a chutnú kombináciu. A na večeru ich premeníte na dokonalú prílohu k polievke alebo šalátu, pričom ich jemná textúra pekne doplní každé jedlo. Skvelý nápad na každý čas dňa! Prajem vám príjemné chvíle pri ich vychutnávaní. Prajeme vám dobrú chuť!

Kľúčové slová: Anglický muffin v teplovzdušnej fritéze, muffin v teplovzdušnej fritéze, teplovzdušná fritéza, fit recept, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá,recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,
Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)