Bravčové medovo-horčicové plátky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 56 min
Prejsť na recept Tlač receptu
3 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť tento recept

Bravčové medovo-horčicové plátky v teplovzdušnej fritéze

📝 Popis

Tieto bravčové plátky v medovo-horčicovej marináde sú neuveriteľne šťavnaté a voňavé. Kombinácia sladkého medu, jemnej horčice a cesnaku vytvára krásnu karamelizovanú glazúru, ktorá sa počas pečenia pekne prichytí na mäse. Recept je jednoduchý, rýchly a perfektný na každodenné varenie. V teplovzdušnej fritéze bude mäso krásne opečené a šťavnaté, v rúre zasa získa rovnomerné prepečenie. Je to jedlo, ktoré chutí ako z reštaurácie, ale pripraviť ho zvládne aj úplný začiatočník.

medovo horcicove bravcove platky
3 Pridať k obľúbeným
Čas prípravy 10 mins Čas varenia 16 mins Čas na odležanie 30 mins Celkový čas 56 min Teplota prípravy: 190  C Kalórie: cca 330 kcal porcia

Ingrediencie

Marináda:

👨‍🍳Postup:

  1. Priprav marinádu

    V miske zmiešaj olej, cesnak, soľ, korenie, papriku, rozmarín a majorán.

  1. Namarinuj mäso

    Plátky potri marinádou z oboch strán.
    Nechaj 30 min odležať, ak máš čas (lepšia chuť).

  1. 🍟 Pečenie v teplovzdušnej fritéze

    🔥 Nastavenie:

    • 200 °C

    • 22–25 min

    🔧 Postup:

    1. Rozohrej air fryer na 200 °C.

    2. Plátky karé vlož do košíka v jednej vrstve.

    3. Peč 12 min, otoč, dopeč ďalších 10–13 min.

    4. Hotové mäso nechaj 3 min oddýchnuť.

  1. 🔥 Pečenie v rúre

    Nastavenie:

    • 200 °C (horný + dolný ohrev)

    • 35–40 min

    Postup:

    1. Rúru predhrej na 200 °C.

    2. Mäso polož na plech s papierom.

    3. Peč 20 min, otoč.

    4. Dopeč ďalších 15–20 min.

  1. 🍽️ Podávanie

    • Skvelé k zemiakom, ryži, tarhoni alebo čerstvej zelenine.

    • Nakoniec môžeš pokvapkať trochou citrónovej šťavy.

💡 Tip

  1. Ak chceš mäso extra šťavnaté, pridaj 1–2 PL horčice do marinády – perfektne zjemní bravčové mäso.

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: slovensky: bravčové karé, medovo-horčicové mäso, teplovzdušná fritéza, rýchly obed, bravčové plátky česky: vepřové karé, medovo-hořčičné maso, horkovzdušná fritéza, rychlý oběd, vepřové plátky

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)