Buffalo kuracie kúsky s modrým syrom v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 29 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
kuracie s modrym syrom
2 Pridať k obľúbeným

Buffalo kuracie kúsky s modrým syrom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas prípravy 15 mins Čas varenia 14 mins Celkový čas 29 min
Teplota prípravy: 190  C Kalórie: cca 340 kcal porcia

Popis

💬 O recepte

Podplamenník je tradičné jedlo, ktoré sa pôvodne pieklo v peciach, no teplovzdušnej fritéze sadá pripraviť rovnako efektne ako z pece – krásne prepečené cesto a jemne karamelizované okraje.
Tento recept je skvelý, pretože si môžeš meniť ingrediencie podľa seba – klasická kombinácia smotany, cibule a slaniny je len základ.
Výsledok? Chrumkavé, voňavé a sýte jedlo, ktoré máš hotové za pár minút. 😍

Ingrediencie

Postup: Buffalo kuracie kúsky s modrým syrom v teplovzdušnej fritéze

  1. 🔪 Príprava kuracích kúskov:
    Mäso nakrájaj na malé kúsky, osoľ, okoreň a obal v múke.
    Potom ich obaľ v rozšľahanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.

  1. 🍳 Pečenie vo fritéze:
    Poukladaj kúsky do košíka fritézy v jednej vrstve.
    Postriekaj trochou oleja a peč pri 190 °C 12–14 minút,
    kým sú zlatisté a chrumkavé.

  1. 🌶️ Buffalo omáčka:
    V malej miske zmiešaj rozpustené maslo a Buffalo omáčku.
    Upečené kúsky hneď po dopečení premiešaj v tejto zmesi, aby sa obalili.

  1. 🧀 Omáčka z modrého syra:
    Rozdrv modrý syr, pridaj smotanu (alebo jogurt) a pár kvapiek citrónovej šťavy.
    Premiešaj do krémovej konzistencie – podávaj ako dip.

🍋 Servírovanie:

    1. Podávaj s kúskami stonkového zeleru alebo mrkvy – klasika k Buffalo krídielkam!

Tip:

  1. 👉 Ak máš rád extra pálivé, pridaj do omáčky kvapku tabasca alebo štipku kajenského korenia.
    👉 Naopak, ak chceš jemnejšiu verziu, zmiešaj Buffalo omáčku s trochou medu – získaš pikantno-sladký kontrast, ktorý je návykový.

  1. Ilustračný obrázok – vlastná tvorba / AI + manuálna úprava v Photoshope

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)