Grilovaný baklažán s miso glazúrou v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 28 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
baklazan
0 Pridať k obľúbeným

Grilovaný baklažán s miso glazúrou v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 18 mins Celkový čas 28 min
Teplota prípravy: 190  C Kalórie: cca 260 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Tento recept je inšpirovaný japonskou kuchyňou, kde sa baklažán často kombinuje s miso pastou. Vďaka teplovzdušnej fritéze získava baklažán jemnú, krémovú dužinu, zatiaľ čo na povrchu sa vytvorí lahodná glazúra. Miso mu dodáva slano-sladkú chuť s jemne orieškovým nádychom. Je to perfektný vegetariánsky pokrm, ktorý môžeš servírovať ako predjedlo, ľahký obed alebo prílohu k mäsu či rybe.

Ingrediencie

Postup na: Grilovaný baklažán s miso glazúrou v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava baklažánu: Baklažán pozdĺžne prekroj na polovicu. Dužinu narež do mriežky (pozor, aby si neporušil šupku).

  1. Glazúra: V miske zmiešaj miso pastu, sójovú omáčku, ryžový ocot, med, sezamový olej, cesnak a zázvor. Vznikne hustejšia pasta.

  1. Potretie: Baklažánové polovice bohato potri pripravenou glazúrou.

  1. Pečenie: Vlož baklažán do košíka fritézy a peč pri 190 °C 15–18 minút, kým bude mäkký a glazúra jemne skaramelizovaná.

  1. Servírovanie:

    Posyp sezamom a jarnou cibuľkou. Podávaj teplé – samotné alebo ako prílohu.

Tip:

  1. Ak máš rád pikantnejšie chute, pridaj do glazúry trochu chilli pasty (napr. gochujang alebo srirachu). Baklažán môžeš podávať aj na ryži a posypať čerstvým koriandrom – vytvoríš tak plnohodnotné hlavné jedlo.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)