Morčacie kúsky s kari jogurtom v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 1 hod 33 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Morčacie kúsky s kari jogurtom v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Morčacie kúsky s kari jogurtom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 15 mins Čas varenia 18 mins Čas na odležanie 1 hrs Celkový čas 1 hod 33 min
Teplota prípravy: 185  C Porcie: 4 Kalórie: cca 310 kcal porcia

Popis

🍴 O recepte

Morčacie mäso je jemné, ľahko stráviteľné a bohaté na bielkoviny. V kombinácii s jogurtovou marinádou s kari korením získa exotickú chuť a zostane nádherne šťavnaté. Jogurt pomáha mäsu zmäknúť, zatiaľ čo kari a cesnak dodajú príjemne aromatickú a mierne pikantnú chuť. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí hľadajú ľahký, ale chutný obed alebo večeru.

Ingrediencie

Postup na: Morčacie kúsky s kari jogurtom v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava mäsa: Morčacie mäso nakrájaj na menšie kúsky (cca 3 × 3 cm).

  1. Jogurtová marináda: V miske zmiešaj jogurt, olivový olej, cesnak, kari, kurkumu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

  1. Marinovanie: Mäso vlož do marinády, premiešaj a nechaj odležať aspoň 1 hodinu v chladničke (ideálne cez noc).

    • 💡 Tip: Jogurt krásne zmäkčí mäso a dodá mu krémovú chuť.

  1. Pečenie: Mäso vlož do košíka fritézy v jednej vrstve a peč pri 185 °C 18–20 minút, v polovici pečenia premiešaj.

  1. Dokončenie: Po upečení nechaj kúsky krátko odpočívať.

  1. Podávanie

    Podávaj s jazmínovou ryžou, pita chlebom alebo čerstvým šalátom s uhorkou a paradajkami. Jogurtovo-kari omáčka sa skvelo hodí aj ako dip k mäsu.

  1. Tip:

    Ak máš rád výraznejšie chute, pridaj do marinády štipku čili alebo trochu zázvoru – mäso dostane svieži, pikantný podtón.

Kľúčové slová: Piri-piri hovädzie kebaby, hovädzí kebab v teplovzdušnej fritéze, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)