Zelerové hranolky z teplovzdušnej fritézy

Celkový čas: 8 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Zelerové hranolky z teplovzdušnej fritézy
0 Pridať k obľúbeným

Zelerové hranolky z teplovzdušnej fritézy

Náročnosť: Začiatočnícke Čas varenia 8 mins Celkový čas 8 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Zabudni na klasické zemiakové hranolky – zelerové hranolky sú novou hviezdou zdravého snackovania! Vďaka teplovzdušnej fritéze sa z obyčajného koreňa stáva zlatistý, chrumkavý zázrak, ktorý poteší chuťové poháriky aj bez výčitiek.

Zeler, známy svojou výraznou arómou a nízkym obsahom kalórií, sa pri správnej príprave mení na lahodnú alternatívu, ktorú si zamilujú aj tí, ktorí mu doteraz nedali šancu. Stačí ho nakrájať na hranolky, dochutiť kvapkou olivového oleja, štipkou cesnaku, soli a korenia – a nechať fritézu vykúzliť dokonalú textúru: zvonka chrumkavé, zvnútra jemné.

Ingrediencie

Postup na: Zelerové hranolky z teplovzdušnej fritézy

  1. Predhrej fritézu na 200 °C.

  1. V miske zmiešaj zelerové hranolky s olejom, cesnakovým práškom, soľou, korením a prípadne bylinkami.

  1. Vlož hranolky do koša fritézy v jednej vrstve.

  1. Peč 10 minút, potom košom zatras, aby sa hranolky premiešali.

  1. Peč ďalších 8 minút, alebo kým nebudú zlatisté a chrumkavé.

  1. Podávaj teplé, ideálne s dipom – napríklad jogurtovo-cesnakovým alebo medovo-horčicovým.

Tip:

  1. Ak chceš, aby boli hranolky extra jemné vo vnútri a super chrumkavé zvonka, nakrájaný zeler na 3–4 minúty blanšíruj vo vriacej vode, potom ho sceď a nechaj úplne vychladnúť. Až potom ich dochuť a vlož do fritézy. Tento krok pomáha odstrániť prebytočný škrob a zaručí rovnomerné upečenie.

Kľúčové slová: zeleninové hranolky, krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)