Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 10 min Náročnosť: Mierne pokročilé
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze
0 Pridať k obľúbeným

Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Mierne pokročilé Čas varenia 10 mins Celkový čas 10 min
Teplota prípravy: 200  C

Popis

Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze – tradičná chuť v modernej podobe

Zemiakové placky – to je vôňa detstva, praskajúca panvica a zlatistá chrumkavosť, ktorá sa nedá nahradiť. Ale čo ak túžiš po tejto klasike bez výčitiek a mastnoty? Riešenie je jednoduché: teplovzdušná fritéza. Vďaka nej si môžeš dopriať obľúbené placky s minimom oleja, no stále s tou správnou chuťou a štruktúrou.

Zemiaky, cibuľa, vajíčko, trocha múky a štipka soli – nič viac netreba. Všetko sa spojí do voňavého cesta, ktoré sa v horúcom vzduchu premení na zlatisté placky s jemne chrumkavým okrajom. Bez vyprážania, bez zápachu, bez zbytočných kalórií.

Ingrediencie

Postup na: Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze

  1. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky umy, ošúp a nastrúhaj na jemno (alebo rozmixuj).

    • Vlož ich do sitka a nechaj odtiecť prebytočnú tekutinu. Čím viac vody odstrániš, tým menej múky budeš potrebovať.

  1. Príprava cesta:

    • Do zemiakovej hmoty pridaj nastrúhanú cibuľu, vajce, soľ a múku.

    • Všetko dobre premiešaj, aby vzniklo kompaktné cesto.

  1. Formovanie placiek:

    • Použi silikónovú formu alebo papier na pečenie vhodný do fritézy.

    • Spodok formy potri olejom.

    • Lyžicou vytvaruj placky a vlož ich do fritézy.

  1. Pečenie:

    • Predhrej fritézu na 200 °C.

    • Peč 8–10 minút z jednej strany, potom placky otoč a peč ešte 5 minút.

    • Čas závisí od hrúbky placiek a tvojej preferencie chrumkavosti.

  1. Servírovanie:

    • Podávaj horúce, ideálne s kyslou smotanou, jogurtovým dipom alebo čerstvými bylinkami.

Tip:

  1. Ak chceš, aby boli tvoje placky extra chrumkavé a zároveň sa nerozpadávali, po nastrúhaní zemiakov ich dôkladne vyžmýkaj cez čistú utierku alebo gázu. Čím menej vody v ceste, tým lepšie sa upečú – budú pevné, krásne zlatisté a nebudú sa lepiť na papier.

    Bonus: Ak máš rád výraznejšiu chuť, pridaj do cesta pretlačený cesnak, majoránku alebo štipku čierneho korenia. Tvoje placky budú voňať ako od babičky, ale s moderným twistom.

Kľúčové slová: Zemiakové placky v teplovzdušnej fritéze, krokety, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)