Pečené ružičky kalerábu z teplovzdušnej fritéz

Porcie: 2 Celkový čas: 28 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Pečené ružičky kalerábu z teplovzdušnej fritéz
0 Pridať k obľúbeným

Pečené ružičky kalerábu z teplovzdušnej fritéz

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 18 mins Celkový čas 28 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 2 Kalórie: cca 130 kcal

Popis

Jemnosť v chrumkavom šate: Pečené ružičky kalerábu

Kaleráb – nenápadný hrdina záhrady – sa v tomto recepte mení na delikatesu, ktorá prekvapí každého. Jeho ružičky, jemne obalené v olivovom oleji a voňavom korení, sa v teplovzdušnej fritéze premieňajú na zlatisté kúsky plné chuti. Každý záhryz je ako objav: sladkastý, chrumkavý, s nádychom zeme a dotykom slnka.

Ingrediencie

Postup na: Pečené ružičky kalerábu z teplovzdušnej fritéz

  1. Kaleráb ošúp a nakrájaj na menšie „ružičky“ – podobne ako karfiol, alebo na hrubšie kúsky.

  1. V miske ich premiešaj s olejom, soľou, korením a prípadne paprikou.

  1. Vlož ich do košíka teplovzdušnej fritézy – môžeš použiť papier na pečenie alebo silikónovú podložku

  1. Peč pri 180 °C približne 15–18 minút, kým budú mäkké a jemne zlatisté. Počas pečenia ich raz premiešaj.

  1. Na záver ich môžeš posypať parmezánom a nechať zapiecť ešte 2 minúty.

  1. Podávaj teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tip:

  1. Tento recept je skvelý ako zdravá príloha, snack alebo aj ako základ do zeleninovej misy. Kaleráb pečením získa jemnú sladkosť a krásnu textúru – a v kombinácii s korením či syrom je to nečakaná lahôdka.

Kľúčové slová: Pečené ružičky kalerábu z teplovzdušnej fritéz, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)