Jablkové placky v teplovzdušnej fritéze

Celkový čas: 20 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
2 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 0 Priemer: 0]
Jablkové placky v teplovzdušnej fritéze
2 Pridať k obľúbeným

Jablkové placky v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 20 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Tieto jablkové placky z teplovzdušnej fritézy sú tvoj nový kamoš v kuchyni, ktorý ti dovolí zhrešiť bez výčitiek. Žiadny cukor, len čistá sila jabĺk, škoricová vôňa, čo ti pohladí dušu, a chrumkavá dokonalosť bez kvapky viny. Predstav si ich: zlatisté, ľahké ako obláčik, s prirodzenou sladkosťou jabĺk, ktoré sa v fritéze premenia na fit nebíčko. Pridaj lyžičku jogurtu alebo zopár bobúľ a voilà – raňajky, dezert či snack, čo nakopne energiu bez pridania kíl.

Ingrediencie

Postup na jablkové placky

  1. Príprava cesta

    • Jablká ošúp (alebo nechaj so šupkou pre viac vlákniny) a nastrúhaj na hrubom strúhadle, alebo nakrájaj na tenké plátky.
    • V miske zmiešaj vajce, mlieko, cukor, škoricu a štipku soli.
    • Pridaj múku zmiešanú s práškom do pečiva a vytvor hladké cesto.
    • Do cesta vmiešaj nastrúhané jablká.
  1. Príprava fritézy

    • Predhrej teplovzdušnú fritézu na 180 °C (asi 3 minúty).
    • Košík fritézy jemne potri olejom v spreji, aby sa placky neprichytili.
  1. Tvarovanie placiek

    • Lyžicou naberaj cesto a tvaruj malé placky (priemer cca 8–10 cm). Ak chceš dokonale okrúhle tvary, môžeš použiť malé kovové formičky vhodné do fritézy.
    • Ukladaj placky do košíka fritézy tak, aby sa neprekrývali (pravdepodobne budeš piecť na viac dávok).
  1. Pečenie

    • Peč pri 180 °C asi 8–10 minút, kým placky nezískajú zlatistú farbu. Po 5 minútach ich môžeš otočiť, aby boli rovnomerne chrumkavé.
    • Čas pečenia sa môže líšiť podľa modelu fritézy, tak sleduj priebeh.
  1. Podávanie

    Placky podávaj teplé, posypané škoricou, cukrom alebo poliate medom. Skvele chutia aj s jogurtom, ovocím či džemom.

  1. Tipy

    • Ak chceš zdravšiu verziu, skús múku nahradiť ovsenými vločkami (pomletými) alebo mandľovou múkou.
    • Pre extra chuť pridaj do cesta hrozienka alebo nasekané orechy.
    • Placky sú najlepšie čerstvé, no dajú sa ohriať vo fritéze na 160 °C asi 2 minúty.
Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fritezy, šťavnaté mäso, recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, chrumkave jedla, zdrave recepty, rychle recepty, jablkové placky, rýchle raňajky, sladké jedlá, recepty jablká

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)