Pizza tortilla (video recept)

Celkový čas: 15 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 5]
0 Pridať k obľúbeným

Pizza tortilla (video recept)

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 5 mins Čas varenia 10 mins Celkový čas 15 min
Teplota prípravy: 180  C

Popis

Pizza tortilla je skvelou alternatívou k tradičnej pizzi – je rýchla na prípravu, chutná a menej kalorická. Tento koncept vznikol ako spôsob, ako si vychutnať pizzu bez zdĺhavého prípravy cesta. Použitie tortilly namiesto klasického pizzového korpusu umožňuje pripraviť jedlo za pár minút, čo ocenia najmä zaneprázdnení ľudia2.

História a pôvod

Tortilla pochádza z Mexika, kde sa už stáročia používa ako základ pre rôzne jedlá. Pôvodne sa vyrábala z kukuričnej múky, no dnes je populárna aj pšeničná verzia. Pizza tortilla vznikla ako fúzia talianskej a mexickej kuchyne – kombinácia rýchlej prípravy tortilly s obľúbenými pizzovými ingredienciami. Tento koncept sa stal populárnym najmä v posledných desaťročiach, keď sa ľudia začali zaujímať o zdravšie alternatívy klasických jedál

Ingrediencie

Postup na tortillovú pizzu v tomto videu

  1. zdroj:https://www.youtube.com/@WatchShareSave/shorts

Tip

  1. Ak chceš dosiahnuť extra chrumkavý základ, potri tortillu olivovým olejom predtým, než na ňu pridáš ostatné ingrediencie. Peč ju pri vyššej teplote (180–190 °C) asi 5–7 minút, aby sa pekne zapiekla, ale nespálila.

    👉 Bonusový tip: Ak máš rád výraznejšiu chuť, pridaj do paradajkového pretlaku sušené oregano, bazalku a štipku cesnaku – vďaka tomu bude pizza voňavejšia a chutnejšia!

Kľúčové slová: domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze, Špízy z tofu v teplovzdušnej fritéze, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)