Zapekaný chleba vo vajičku (video recept)

Porcie: 2 Celkový čas: 17 min Náročnosť: Začiatočnícke
Prejsť na recept Tlač receptu
0 Pridať k obľúbeným
Ohodnoť ma!
[Celkovo: 1 Priemer: 5]
Zapekaný chleba vo vajičku (video recept)
0 Pridať k obľúbeným

Zapekaný chleba vo vajičku (video recept)

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 5 mins Čas varenia 12 mins Celkový čas 17 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 2

Popis

Zapekaný chlieb vo vajíčku v teplovzdušnej fritéze je moderná verzia klasického receptu, ktorý si získal obľubu vďaka svojej jednoduchosti a skvelej chuti. Tento pokrm má svoje korene v tradičnom chlebe vo vajíčku, ktorý sa pripravuje už desaťročia ako rýchle a sýte jedlo. V minulosti sa chlieb vo vajíčku smažil na panvici s olejom, no s príchodom teplovzdušných fritéz sa recept upravil tak, aby bol zdravší a menej mastný.

História receptu

Chlieb vo vajíčku je známy v mnohých krajinách pod rôznymi názvami. V anglicky hovoriacich krajinách sa podobný pokrm nazýva French toast, zatiaľ čo v strednej Európe je populárny ako smažený chlieb vo vajíčku. Pôvodne sa pripravoval na panvici s olejom alebo maslom, no v posledných rokoch sa čoraz viac ľudí prikláňa k jeho príprave v teplovzdušnej fritéze, ktorá umožňuje dosiahnuť chrumkavý výsledok bez nadmerného množstva tuku.

Výživová hodnota

Zapekaný chlieb vo vajíčku je výživný a sýty pokrm, ktorý obsahuje:

Vitamíny a minerály, najmä ak sa pridajú ďalšie ingrediencie ako zelenina či syr.

Bielkoviny z vajíčok, ktoré podporujú svalový rast a regeneráciu.

Sacharidy z chleba, ktoré dodávajú energiu.

Zdravé tuky, ak sa použije kvalitný olej alebo sa jedlo pripraví bez neho v teplovzdušnej fritéze.

Ingrediencie

Postup na zapekaný chlieb vo vajíčku v tomto videu

  1. zdroj: https://www.youtube.com/@WatchShareSave

Tip

    • Pridaj trochu strúhaného syra – napríklad čedar alebo parmezán, aby bol sendvič ešte lahodnejší.

    • Dochuť bylinkami – pažítka alebo petržlenová vňať dodajú sviežu chuť.

    • Použi maslo na opečenie – potieranie maslom pred pečením vylepší chrumkavosť a farbu chleba.

    • Experimentuj s náplňou – môžeš pridať nakrájané cherry paradajky alebo trochu dijonskej horčice pre jemne pikantný nádych.

    • Podávaj s dipom – cesnaková alebo jogurtová omáčka dodajú sendviču ďalší rozmer.

Kľúčové slová: recepty do teplovzdusnej fitezy, teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze,

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recepty do teplovzdušnej fritézy
Privacy Overview

Táto webová stránka používa súbory cookie, aby sme vám mohli poskytnúť čo najlepší používateľský zážitok. Súbory cookie ukladajú informácie vo vašom prehliadači a plnia funkcie ako rozpoznanie pri návrate na stránku, analýza návštevnosti alebo zapamätanie vašich preferencií. Viac informácií nájdete v našich Zásadách používania súborov cookies. Zásady ochrany osobných údajov Gdpr

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful. Policy on the Use of CookiesGDPR Privacy Policy (Sample Introduction)