Chrumkavé taštičky so šunkou a syrom v teplovzdušnej fritéze

Porcie: 4 Celkový čas: 32 min Náročnosť: Začiatočnícke

Chrumkavé taštičky so šunkou a syrom v teplovzdušnej fritéze

Náročnosť: Začiatočnícke Čas prípravy 10 mins Čas varenia 22 mins Celkový čas 32 min
Teplota prípravy: 180  C Porcie: 4

Popis

 teplovzdušná fritéza, recepty, zdravé varenie, chrumkavé jedlá, bez oleja, rýchle a jednoduché recepty, nízkokalorické jedlá, domáca kuchyňa, pečenie v teplovzdušnej fritéze, vegetariánske recepty, mäso v teplovzdušnej fritéze, sladké dobroty, varenie v teplovzdusnej friteze, plnená paprika v teplovzdušnej fritéze,

Ingrediencie

Postu na bešamel

  1. Lístkové cesto rozvaľkajte a zaoblené strany orežte tak, aby vznikol štvorec.

  1. Na polovicu cesta dajte polovicu bešamelovej omáčky.

  1. Na bešamel postupne navrstvite prísady v tomto poradí: najprv dva plátky ementálu, na ne jeden plátok šunky, potom opäť dva plátky ementálu, ďalší plátok šunky a nakoniec posledné dva plátky ementálu. Takto navrstvené prísady budú tvoriť lahodnú kombináciu chutí. Dobrú chuť!

  1. Vrstvenie zakončite zvyšnou bešamelovou omáčkou.

  1. Okraje cesta potrite vajíčkom (zmesou vajíčka a mlieka/vody) a cesto preložte, aby sa taštička uzavrela.

  1. Dobre ju zavrite a potom odstrihnite prebytočné cesto a papier na pečenie na veľkosť taštičky.

  1. Potrite povrch cesta zmesou vajíčka a mlieka alebo vody, čím docielite pekný lesklý vzhľad. Následne nožom jemne vytvorte ryhy podľa želaného vzoru. Tým sa zabezpečí, že cesto bude nielen estetické, ale aj správne upečené

  1. Vložte taštičku do spotrebiča s podložkou. Spustite proces pečenia.

  1. Taštičku otočte a odstráňte papier na pečenie. Spustite proces pečenia v teplovzdušnej fritéze.

  1. Taštičku si môžete vychutnať okamžite. Prajeme vám dobrú chuť!

Tip

  1. Príprava lístkového cesta s bešamelovou omáčkou je skutočne lahodná voľba! Môj tip: Ak chcete pridanej kombinácii chutí dodatočne vylepšiť, skúste do vrstiev pridať trochu nasekaných byliniek, ako je petržlenová vňať alebo pažítka. Tento jemný detail obohatí celkovú chuť a dodá jedlu osviežujúci nádych.

Kľúčové slová: Chrumkavé taštičky so šunkou a syrom v teplovzdušnej fritéze,
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.